KAPAT

Ekmekte yeni dönem

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 'Türk Gıda Kodeksi Ekmek ve Ekmek Çeşitleri Tebliği'nde yapılan değişiklikle ekmekte yeni dönem başladı

Ekmek çeşitlerinin dünden itibaren en az 200 gram ağırlıktan başlamak üzere 10'ar gram artırılarak piyasaya arz edilmesiyle ekmek israfının önüne geçilmesi hedefleniyor.

İSRAF ÖNLENECEK

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, hem fiyat istikrarının korunması hem de ekmek israfının önlenebilmesi için ekmek gramajının 200 gramdan başlayarak 10 gram ve katları şeklinde artırılmasının daha doğru olacağını söyledi.

KATMA DEĞER YARATACAK

Yeni uygulamayla, günlük üretilen 90 milyon 900 bin ekmekte israf oranının önemli ölçüde azalacağını belirten Balcı, "İlk çalışmamızda ekmek israfının 6 milyondan 4 milyon 900 bin adede kadar düşürülmesi elimizdeki somut verilerdir. 2018 yılı inanıyorum ki israfın en alt seviyelere ineceği yıl olacaktır. Ekmek üreticileri olarak bu çalışmayla ekonomimize de önemli bir katma değer yaratacağımızı düşünüyoruz" dedi.

5 TL'NİN ÜZERİNE ÇIKMAYACAK

"200 gram ekmek üretimi tüm illerde uygulanacaktır" şeklindeki yanlış algı olduğunu ve bunun değişmesi gerektiğini dile getiren Balcı, "Talep eden illerimiz 200 gram ekmek üretimi için tarife alabilecekler ve yine talebe uygun olarak bunun satışını yapabileceklerdir. Bir kez daha ifade etmek gerekirse, ekmeğin kilogram fiyatının 5 liranın üzerine çıkmaması konusunda da gerekli hassasiyet gösterilecektir" diye konuştu.

ekmek
Taşeronu yarım bırakmayın
Esnaflar sorunlarını Başkan Çelik'e anlattı
ÇAYKUR, Katar'da görücüye çıktı
FİSKOBİRLİK Mali Genel Kurul Toplantısı yapıldı
Yenilebilir Enerji Kooperatiflerinin Geliştirilmesi Çalıştayı
Elazığ 6'ıncı bölge teşviklerinden yararlanacak