Karadeniz Genç İşadamları Federasyonu (KARGİF) Başkanı Levent Özden, havaalanının 7 Ağustos'ta kullanıma kapanmasının, geçen 1 aylık süreçte kendilerini olumsuz etkilediğini ifade etti.

SAMSUN, ÖNEMLİ METROPOL

Samsun'un, Türkiye'nin en önemli metropollerinden biri olduğunu ifade eden Özden, "Bir milyondan fazla nüfusu, ticaret hacmiyle, iş potansiyeliyle diğer şehirlerle bağlantısı her geçen gün artan bir şehir. Bu nedenle böyle büyük bir şehirde havaalanının 3 ay kapanması büyük problem. Bunun zararını sık sık dile getirdik. Şehrimize gelen bakanlarımıza da nedenleriyle anlattık. Onlar da bize pistteki problem nedeniyle 3 ay kapanmasının gerekliliğini söyledi" diye konuştu.

BÜYÜK ZARAR VERİYOR

Geçen yaklaşık 1 aylık sürenin kendilerine verdiği zararın had safhada olduğunu belirten Özden, "Önümüzde kocaman iki ay daha var. Benim en büyük temennim, söylenilen 3 aylık süre zarfında havaalanındaki çalışmaların tamamlanıp 7 Kasım'da kullanıma açılması. Bu süreyi 1 saat bile geçmemeli. Çünkü bu şehrin buna artık tahammülü yok. Karşılığı olmayan tek şey zaman. Şehir dışı ile bağlantımız kesilmedi ama oralara ulaşabilmek için ciddi zorluklar çekiyoruz. Ordu-Giresun, Merzifon ve Sinop'tan uçmaya çalışıyoruz, ciddi zaman kaybı yaşıyoruz. Sefer sayılarını da artırmadılar. Bu da büyük bir yoğunluk oluşturuyor. Kısacası bu durum iş dünyasına büyük zarar vermeye başladı. Tabi biz buna bir şekilde katlanacağız, bedel ödemeye razıyız. Ülkemizin ve şehrimizin kanaat önderleri zorlandığımızı, sıkıntı çektiğimizi bilmeli ve ona göre gereken çalışmaları yapmalılar" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU