Canik Belediyesi VI.Uluslararası, ' Hedefe Doğru İNSAN' konulu bir sempozyum gerçekleştirmektedir.

5- 7 Mayıs 2016 tarihleri arasında gerçekleştireceği sempozyumun konusu insandır.

Son derece ilginç ve önemli kabul ettiğimiz bu konu, sayıları yüzlerle ifade edilen yerli ve yabancı bilim adamları tarafından tartışılacaktır.

Farklı görüş ve inançlara sahip bilim adamları insanı farklı açılardan değerlendirecek ve muhtemeldir ki,ortak bir paydada buluşamayacaklardır. Nitekim ilk konuşmalar göstermiştir ki, bu konuda bilim adamları arasında konsensüs yoktur.

Tarihte sağlanamayan konsensüsü burada beklemiyoruz.

Ancak yüzlerce bilim adamının Samsun gibi bir yerde insanı tartışmak çok önemlidir. Konu önemli olduğu kadar bunu Samsun'da yaptırmak daha önemlidir.

Eskiden uluslararası sempozyumlar Ankara, İstanbul gibi büyük kentlerde ve üniversitelerin bünyesinde gerçekleştirilirdi.

Bu tür etkinlikler büyük kentlerin ve üniversitelerin tekelinde idi.

Şimdilerde orta büyüklükte Anadolu kentinin bir ilçesinde bu ve buna benzer uluslararası nitelikli etkinlikler gerçekleştirilmektedir.

Bu sevindirici bir durumdur.

Aydınlarımız, organizatörlerimiz ve siyasetçilerimiz açısından kıvanç duyulacak bir adımlardan biridir.

Belediye Başkanı Sayın Osman Genç ile Yardımcısı Sayın Alican Usta'yı ve sempozyumun genel koordinatörü Prof. Dr. Sayın Kurtman Ersanlı'yı kutluyorum.

Canik Kültür Merkezi'nin en büyük salonunu dolduran kalabalığın içinde siyasilerin olmamasının, konusu insan olan bir sempozyum için eksiklik olduğunu düşünüyoruz.

Zira insanla en çok ilgilenmesi gerekenlerin başında siyasiler gelmektedir.

Demokrasilerde insanlarla ilgili kararları siyasiler verirler. Birbirinden değerli konuları işleyen bilim adamlarının anlattıklarının pratiğe geçirilmesi siyasilerin kararlarıyla doğru orantılıdır. Bu nedenledir ki, siyasilerimizin bu konulara birazcık olsun ilgi duymaları, insana saygılarının ifadesi olacaktır.

Sempozyumun hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, emeği geçenlere teşekkür ediyoruz.

Selam ve sevgi ile…