Ünye'de Ramazan etkinlikleri çevresinde 'En Benzer İkizler Yarışması' düzenlendi. Benzerlikleri ile şaşırtan ikizler arasında en çok benzeyenler jüri tarafından belirlenerek ödüllendirildi.

Talip ve Ahmet Aydın ikizlerinin sosyal medya üzerinden Ünyeli ikizler ile bir araya gelme düşüncesi, beraberinde değişik fikirleri de getirdi. Akıllarında oluşan 'en benzer ikizler' yarışması fikrini, üyeleri olduğu Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği ile paylaşan Talip ve Ahmet Aydın ikizleri, daha sonra Ünye Belediye Başkanı ve Kaymakamı'nın da desteğini alarak Ünye Belediyesi Ramazan Şenlikleri'nde yarışma düzenleme fırsatı buldu. Yarışmanın ilk amacı Ünye'de en benzer ikizleri bir araya getirmek iken bu yılki yarışmaya şehir dışından da yarışmacılar katıldı.

Genç, yaşlı ve minik ikizlerle 7'den 70'e 26 ikiz kıyasıya yarışken, benzerlikleri ile birbirinden ayırt etmenin bir hayli zor olduğu ikizlerin arasında jüri seçim yapmakta oldukça zorlandı. Yarışma sonunda Çorum'dan katılan Yunus ile Emre Karaca ikiz kardeşler birinci, Ünye'den katılan Azra ve Ravza Can ikiz kardeşler ikinci ve Fatsa'dan katılan Sude ile Buse Sünnü ikiz kardeşler üçüncü oldu.

Jüride yer alan ve seçim yapmakta zorlandıklarını ifade eden Ünye Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Eren, ilerleyen yıllarda daha geniş katılımlı en benzer ikizler yarışması düzenleyeceklerini belirtti.
Yarışmayı organize eden Ünye'nin Dünkü Çocukları Derneği üyeleri Ahmet ve Talip Aydın ikizleri ise yarışmaya istedikleri düzeyde katılım olduğunu belirtti. Yaptıkları açıklamada, 'Bu seneki katılım istediğimiz seviyede oldu. Bütün katılımcılara ikizlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ünyemizde iyi bir görsellik oluşturduğumuza inanıyorum. Ünye Belediyemizin, Ünye Kaymakamlığımızın, Ünye halkının ve Türkiye ikiz üçüz dördüz grubundaki üyelerimizin katılımı ile önümüzdeki sene daha geniş kapsamlı yarışma düzenleyeceğimize şimdiden söz verebilirim. Bu seneki yarışmamıza Fatsa'dan Akkuş'tan, Ordu genelinden, Çorum'dan, Ankara'dan katılım var. Hatta birinciliğimiz Çorum'a gitti, hayırlı olsun' dedi.