İşte dün akşamki 30.000 TL'lik o soru:

SORU: Feng Shui'nin Çince'deki kelime anlamı hangisidir?

A) Düzen ve disiplin

B) Gündüz ve gece

C) Rüzgar ve su

D) Güneş ve ağaç

CEVAP: Rüzgar ve su

FENG SHUİ NEDİR?

Feng Şui, 'rüzgar' ve 'su' anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekanlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir.

Feng Shui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekanın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır. Bu terimin kaynağının 'Rüzgarlar vahşi/ Güneş ılık/ Su berrak/ Ağaçlar gür' şiirinden geldiğine inanılır.

FENG SHUİ'NİN TEMEL KURALLARI

Yin-yang: Çin felsefesinde, insanların doğadaki olayları algılayışlarında karşılaştıkları ve evrendeki her devingen nesnede bulunduğuna inanılan doğal karşıtların genel tanımlamaları. Edilgeni, karanlığı, dişili, olumsuzu ve tüketimi betimleyen "Yin" geceye , Etkeni, aydınlığı, erili, olumluyu ve üretimi betimleyen "Yang" ise gündüze karşılık gelir. Sürekli bir mücadele içinde olan Yin ve Yang birlikte Bütünü yaratırlar.

Beş element: Ağaç, Ateş, Toprak, Metal ve Su'dan oluşur. İnsanlar da doğdukları yıllar itibariyle bu elementlerin etkisi altındadır.

Chi: Geleneksel Çin kültüründe evrendeki her canlının bir parçası olduğuna inanılan yaşam enerjisi, tinsel enerji.

Bagua yön haritası: En klasik Feng Şui öğretisidir. Pusulanın gösterdiği yönlere göre mekanı 9 bölüme ayırmayı öngörmektedir. Bu bölümler hayatın 8 önemli boyutunu ve enerjinin çıkış noktası olan merkez bölümünü içine alır. Sağlık, aşk, zenginlik,kariyer, eğitim gibi beklentiler Bagua haritası üzerinde yönlerle ifade edilir.