Samsun Kuaförler Odası, bir süre önce aldığı pazar tatili uygulamasını eylül ayında hayata geçirmişti. Oda Başkanı Savaş Kiraz, yapılan uygulamanın Türkiye'deki diğer illerin oda başkanlarının kendisini konuyla ilgili bilgi almak için aradığını belirterek, uygulamanın farklı günlerde tatil yapan diğer odalara da örnek olduğunu ifade etti.

HERKES ANLAYIŞ GÖSTERMELİ

Pazar tatili ile ilgili kendisine olumlu ve olumsuz tepkilerin geldiğini belirten Kiraz, "Olumsuz tepkiler genel olarak sadece pazar günü tatil olan kadınlardan geliyor, fakat durumu anlattığımızda anlayış gösteriyorlar. Genel anlamda baktığımızda üyelerimiz ve müşterilerimiz, 'iyi yaptınız, herkesin ailesiyle haftada bir gün de olsa tatil yapmaya hakkı var' diyerek destek oluyorlar. Saç bakımı özel bir ihtiyaç, herkesin anlayış göstermesi lazım. Bizim mesleğimiz öyle bir meslek ki, aile fertlerinin yıllarca aynı gün bir araya gelemediği oluyor" diye konuştu.

ODA BAŞKANLARI BİLGİ ALDI

Kendisini farklı illerden insanların da aradığını belirten Başkan Kiraz, "Bana ulaşan Türkiye'nin birçok yerinden insan, 'inşallah bu uygulama bizim ilimizde de yapılır' şeklinde görüşlerini ifade ediyorlar. Çünkü Samsun bu konuda bir ilki yaptı. Salı olan, çarşamba olan iller var ama pazar tatili bir ilk oldu. Denizli, Karaman oda başkanlarımız beni aradı ve bu konuyla ilgili bilgi aldı. Pazar tatili uygulamamız diğer illere de örnek oldu. Benim tahminim, birçok il pazar tatili için adım atacaktır. Pazar olmasının şöyle bir önemi var; örneğin benim eşim pazar tatil, ben ise salı günü tatil yapıyorum. Bu durum insanı da aileyi de ister istemez bir zaman sonra yıpratıyor. Bunun önüne geçmek için genel anlamda herkesin tatil olduğu pazar gününü seçtik" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU