Hastanede göreve başlayan Yrd. Doç. Dr. Murad Pepe, Yrd. Doç. Dr. Emre Çalışal ile birlikte uyguladığı yönteme ilişkin yaptığı açıklamada, 'Daha önceleri bu tarz ameliyatlar için hastalar büyük şehirlere gitmek zorunda kalıyorlardı. Bu durum hastalar için ek maliyet ve zaman kaybına neden olmaktaydı. Fakat artık hastanemizde bu ameliyatları teknolojinin izin verdiği son düzey cerrahi aletler ve deneyimli ekibimizle gerçekleştirmekteyiz' dedi.
Omuz ekleminin gövde ve kol arasında kavşak görevi gören oldukça hareketli bir eklem olduğu için kolayca yaralanma ihtimaline değinen Yrd. Doç. Dr. Pepe, 'Bu yaralanmalar sonucu eklem çıkıklarından, kas ve tendon yırtıklarına kadar farklı türde hastalıklar gelişebilmektedir. Bu hastalıkların tedavisinde cerrahi tedavi büyük önem taşımaktadır. Günümüzde kapalı yöntem dediğimiz artroskopik yöntem artık omuz hastalıklarının tedavisinde dünyada yaygın olarak kullanılmaktadır. Birkaç küçük delikten kamera ve el aletleri ile girilerek omuz içindeki rahatsızlıklar kolayca düzeltilebilmektedir. Böylece hastalar, ameliyat ertesi günü taburcu edilebilirken erken tedavi şansı yakalamakta ve küçük ameliyat izleri ile estetik sorunlarından kurtulabilmektedirler' diye konuştu.
Pepe, 'Hedefimiz, Amasya ve çevresinde omuz probleminden yakınan hiçbir hastanın tedavi umudunu başka şehirlerde aramaması, Amasya'da tanısının konulup tedavisinin burada yapılmasıdır' şeklinde konuştu.

Amasya’da kapalı yöntem omuz ameliyatları dönemi başladı