Okul idaresi proje kapsamında 9. sınıf öğrencilerine, öğrencilik hayatlarında unutamadıkları, etkisi altında kaldıkları bir öğretmenin ismini yazmalarını istedi. 136 öğrenci arasından yapılan anket sonunda 71 öğretmen eğitimin yıldızı seçildi. Öğrencilerin önerileri doğrultusunda seçilen öğretmenlere belgeleri okullar tek tek ziyaret edilerek teslim edildi. İl dışına atanan öğretmenlerin belgeleri ise kargo ile adreslerine gönderildi.
Bafra'da görev yapan öğretmenlerin belge teslimi sırasında duygulu anlar yaşandı. Proje uygulama ekibine ve Bafra Anadolu Lisesi'ne teşekkür eden öğretmenler, 'Hayatımızın en önemli belgesini aldık, çok güzel bir proje, iyi düşünmüşsünüz, devam ettirmelisiniz' şeklinde konuşarak mutluluklarını dile getirdiler.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu belge dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, 'Bu seçilen öğretmenleri kutluyorum. Öğrencilerin elinden tutmakla kalmayıp, sevgi diliyle kalbinden de tutmuşlar. Güzel hizmetler üreten öğretmenlerimizin sayısının artmasını dilerim. Projeyi yapan Bafra Anadolu Lisesini de kutlarım' dedi.
Okul Müdürü Yıldıray Baş ise, 'Bu Proje uyguladığımız ve büyük haz aldığımız en güzel projemizdi. Desteklerinden dolayı İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Mehmet Ali Katipoğlu'na ve İlçe Kaymakamımız Sayın Halis Arslan'a teşekkür ederim' ifadelerini kullandı.