Havayoluyla kente gelen Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ı, Tokat Havalimanı'nda Tokat Valisi Ömer Toraman, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, AK Parti Tokat İl Başkanı Metin Polat ile birlikte kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütü liderleri, partililer ve vatandaşlar karşıladı. Havalimanında yapılan karşılamanın ardından Bakan Demircan ve beraberindekiler Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Taşlıçiftlik Yerleşkesi, Ömer Halisdemir Konferans Salonunda gerçekleştirilecek olan 2017-2018 yılı akademik yılı açılış törenine katılmak üzere kent merkezine geldi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı ile başlayan tören GOÜ Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri tarafından gerçekleştirilen mini konser ve üniversite tanıtım filminin izlenmesiyle devam etti.
Törende konuşan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Hakkari'de meydana gelen terör saldırısına değinerek, haince yol kenarına tuzaklanmış bombanın patlatılması sonucu 4 şehit verildiğini, 1'i ağır olmak üzere toplamda 4 askerin de yaralı olduğunu söyledi.
Tokat'ın, Türk dünyasında ilk olarak üniversitenin kurulduğu yer olduğuna dikkat çeken Bakan Demircan, Danışmentliler tarafından kurulan ilk üniversitenin Tokat'ın Niksar ilçesinde olduğunu ifade ederek, 'Yavaş yavaş bilgi üretiminden koptuk. O bilgi üretiminden kopuş, 1600-1700'lerden sonra fatura olarak dönmeye başladı ve o faturayı bugüne kadar ödedik. Benim şahsi tespitim ayağımız orada takıldı oradan kalkacağız. O da bilim. Bilgi üreten toplum olmak zorundayız. İşte üniversitelerimiz, bugün açılışını yaptığımız ilim yuvası bu anlamda çok önemli' dedi.
GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin ise, 'Üniversite olarak ciddi anlamda öğrenciler tarafından tercih ediliyoruz. Üniversitemiz yerleşen öğrencilerimizin yarısı üniversitemizi ilk 3 tercihi arasında seçmiş durumda. Yine Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak da üniversite hastanemiz vasıtasıyla hizmet veriyoruz. Son yaptığımız çalışmalarla birlikte üniversite hastanemiz bölgemizin en büyük sağlık hizmeti veren hastanelerinden birisi olarak kendinden söz ettirecek' diye konuştu.

Sağlık Bakanı Demircan: "Bilgi üreten toplum olmak zorundayız"