İl Müftülüğünde düzenlenen törene, Vali Süleyman Kamçı, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve yönetimi ile İl Müftüsü Prof. Dr. Şahin Güven hazır bulundu.
Vali Süleyman Kamçı, 'Kayseri'nin üzerine düşeni yaptığını düşünüyorum. Müftülüğümüz her hafta, her ay değişik değişik yardımlarla hem Suriye'ye hem de değişik ülkelerde muhtaç olan insanlara yardım topluyor. Son olarak Diyanet İşleri Başkanlığımızın emir ve direktifleri doğrultusunda Arakan için yardım kampanyası başlatıldı. Şeker Fabrikamız Kayserimizin medarı iftiharı. Onlar da kendileri üzerine düşen görevleri yerine getirmeye gayret gösteriyorlar. Onlar da Arakan'a yardım için para topladılar. Şeker çalışanlarına, çiftçilerimize ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum' dedi.
Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise, 'Kayseri Şeker Fabrikası çalışanları ve yönetim kurulu ile hep birlikte katıldıkları bir kampanya sonucunda bu rakam oluştu. Büyük devletimiz ve milletimizin anlayışına uygun olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Kayseri Şeker Fabrikası bu anlayış içinde bütün mazlum coğrafyaya müftülüğümüzün de katkılarıyla yardım ediyoruz. Bizim kadirşinas milletimiz geçmişte bize yapılan yardımların karşılığını karınca kararınca vermeye devam ediyor. İnşallah bu yardım mazlumlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum' diye konuştu.
İl Müftüsü Şahin Güven de, 'Başkanımıza teşekkür ediyorum. Şeker Fabrikamızın yönetim kurulu, çalışanları, çiftçilerimiz adına Arakan'da zulüm gören kardeşlerimize ulaştırılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfı iş birliği içinde gerçekleştirilen bu yardım kampanyasına 185 bin TL ile yapmış olduğunuz yardım sebebiyle teşekkür ediyoruz. İki hafta önce bütün camilerimizde bir yardım kampanyası başlatmıştık. Bu kampanyada 700 bin TL'nin üzerinde yardım toplandı. Bu rekor bir rakamdır. Çeşitli iş adamlarımızın da yaptığı yardımlarla bu rakam 1 milyon TL'yi geçti. Biz de bunları Türkiye Diyanet vakfımız aracılığı ile hem Bangladeş tarafına geçen mülteci kardeşlerimize hem de bizzat Mynamar'ın Arakan özerk eyaletinde bulunan Müslüman kardeşlerimize ulaştıracağız.' ifadesinde bulundu.

Kayseri Şeker’den Arakan’a Yardım Kampanyası’na 185 bin TL’lik destek