Ziyaret kapsamında Vali Kamçı ilk olarak PTT Başmüdürlüğünü ziyaret etti. PTT'ye gelişinde Vali Kamçı'yı PTT Başmüdürü Recep Türkyılmaz, müdür yardımcıları ve personel karşıladı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren PTT Başmüdürü Türkyılmaz, kentte yapılan ve yapılacak çalışmalar hakkında Vali Kamçı'ya bilgi verdi. Vali Kamçı PTT'nin her geçen gün hizmet ağını geliştirdiğini ifade ederek, Başmüdürlük personeline çalışmalarında kolaylıklar diledi.
PTT ziyaretinin ardından İl Müftülüğüne geçen Vali Kamçı, burada Kayseri Şeker Fabrikasının yönetim kurulu üyeleri, çalışanlar ve çiftçiler adına Arakan'da zulüm gören Müslümanlara ulaştırılmak üzere topladıkları nakdi yardımın teslim törenine katıldı. Teslim töreninde bir konuşma yapan Vali Kamçı, Kayseri'nin yardımlar konusunda üstüne düşeni fazlasıyla yaptığını ifade ederek, kentin hayırseverlik konusunda ülkemizde ön sırlarda yer aldığını belirtti. İl Müftülüğünün her 2 veya 3 ayda bir yardımlarla hem Suriye'ye hem Arakan'a hem de dünyanın değişik yerlerinde muhtaç olan insanlara yardım yaptığını ifade eden Vali Kamçı, çalışmalarından dolayı İl Müftülüğünü tebrik etti. Bu anlamda Kayseri Şeker Fabrikasının da kendi üzerine düşen görevi yerine getirmek adına gayret gösterdiğini belirten Vali Kamçı, Şeker Fabrikasının Arakan'a gönderilmek üzere nakdi yardım yaptığını ifade etti ve yardımda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Kayseri Pancar Kooperatifleri Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ise devletimizin ve milletimizin anlayışına uygun olarak kendi üzerlerine düşen görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştıklarını ifade ederek, Kayseri Şeker Fabrikası olarak yakın ve uzak coğrafyadaki mazlumlara Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfının da katkısıyla ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını belirtti. İl Müftüsü Şahin Güven yaptığı konuşmada, kampanyaya desteklerinden dolayı Kayseri Şeker Fabrikasına teşekkür ederek, Arakan'a daha önceden camilerde ve hayırseverlerin katkısıyla toplanan yardımın 1 milyon TL'nin üzerinde olduğunu ifade etti.
Konuşmaların ardından Vali Kamçı, Kayseri Şeker Fabrikasının 185 bin TL değerindeki yardım çekini İl Müftüsü Şahin Güven'e teslim etti.
Kurum ziyaretleri kapsamında Vali Kamçı son olarak Vakıfbank Orta Anadolu Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti. Burada Vali Kamçı, Vakıfbank Orta Anadolu Bölge Müdürü Ramazan Yaman'dan çalışmaları hakkında bilgi aldı.
Yapmış oldukları başarılı çalışmalardan dolayı Bölge Müdürü Ramazan Yaman'ı tebrik eden Vali Kamçı, bundan sonra yapacakları çalışmalarda kendilerine kolaylıklar diledi.

Vali Kamçı’dan PTT, Müftülük ve Vakıfbank’a Ziyaret