Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şube Başkanı Ümit Ülkü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, bir çok ailenin karne hediyesi olarak çocuklarına kedi ya da köpek aldığına dikkat çekti. Eve alınan hayvanın sorumluluğunu çocuğun dışında mutlaka bir yetişkin de üstlenmeli gerektiğini ifade eden Ülkü, 'Çünkü sevimli dostlarımızın yemek ve su gibi ihtiyaçlarının dışında, veterinerlik hizmetleri ve düzenli bakımlarının aksatılmadan yürütülmesi gerekmektedir. Bu sorumluluğu taşıyan ailelerin, kedi ve köpek sahiplenmelerini öneriyorum. Sevimli dostlar karne hediyesi mağduru olmasın' dedi.
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün hayvan bakım evi yapımı için 50 belediyeye 26 milyon lira destek verdiğini hatırlatan Ülkü, şöyle devam etti:
'Bu dünyayı sevimli dostlarımızla birlikte paylaşıyoruz. Onlara destek vermek hepimizin görevi. Sokak hayvanları için İzmirlileri ev ve iş yerlerinin önüne düzenli olarak bir kap su ve bir kap mama bırakmaya davet ediyoruz. Sevimli dostlarımızı yalnız bırakmayalım. Onları kaderlerine terk etmeyelim. Unutmayın, aynı biz insanlar gibi sevgiye, şefkate ihtiyaçları var.'