Ömer Sabancı'nın oğlu Hacı Sabancı, İstanbul- Sarıyer'de Ferrari'siyle motosikletli bir baba-kıza çarptı. Günaydın'ın haberine göre, Hacı Sabancı, karşı yola geçmek için U dönüşü yaparken bir motosiklete çarptı. Kaza sonucu yaralanan Vedat Kanal ve kızı Çağla Kanal, Okmeydanı eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Vedat Kanal'ın sol ayağı kırılırken kızı Çağla Kanal'ın ise sağ elinde zedelenme meydana geldi.

Tarabya Polis Merkezi'ne götürülen Vedat Kanal'ın ifadesine başvuruldu. İfadesinde, 13 yaşındaki kızı Çağla Kanal ile Sarıyer'de seyir halinde olduğunu, kırmızı renkli bir aracın hızla dönüş yaparak motosikletine çarptığını kaydetti. Çarpışma sonucu kızıyla yaralandıklarını belirten Kanal, şikayetçi oldu Şüpheli sıfatıyla ifadesine başvurulan ünlü işadamı ise aracıyla bir otoparktan çıktığını, karşı yola geçmek için U dönüşü yaptığını, motosikletin aracına çarpması sonucu aracın sağ tarafında hasar meydana geldiğini ve karşı tarafın hafif şekilde yaralandığını kaydetti.

Polis ekiplerince kazanın gerçekleştiği yerde yapılan incelemeler sonucu, Hacı Sabancı'nın U dönüşünün yasak olduğunu gösterir levhaya rağmen U dönüşü yaparak Vedat Kanal ve Çağla Kanal'ın yaralanmasına neden olduğu tespit edildi. Dosya savcılığa gönderildi. Savcılık da ünlü işadamı hakkında soruşturma başlattı.