Sempozyumun açılışında Araştırmacı-Yazar Hüseyin Menç'in derlediği 'Dünden Bugüne Amasya' başlıklı 50 fotoğrafın yer aldığı sergide şehrin 1858'de ilk çekilen fotoğrafı ile son 150 yılı konu edinen eserler yer aldı.
Amasya Üniversitesi İpekköy Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen açılışa Vali Dr. Osman Varol, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Rektör Prof. Dr. Metin Orbay, diğer yetkililer ve akademisyenler katıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Fatih Köksal gerçekleşecek olan sempozyum hakkında bilgiler verdi.
Belediye Başkanı Özdemir Amasya'nın tarih ve kültür şehri kimliğine sahip olduğunu, bu çerçevede Amasya'da birçok eğitim müessesesi kurulduğuna değinerek bu sempozyumun faydalı olacağı düşüncesinde olduğunu belirtti.
Amasya'nın ilmin başkenti olmuş bir şehir olduğunu vurgulayan Vali Varol da, 'Bu şehrin bu rolünü devam ettirebilmesi için, üniversitemizin yaptığı çok kapsamlı akademik çalışmalara ihtiyacı olmaktadır. Amasya gibi kültürel hazine olan kentimizde böylesine güzel bir sempozyumun olması çok önemli' dedi.
7 Ekim'e kadar sürecek sempozyumun açılış tebliğini yapan Prof. Dr. Tuncer Baykara, 'Amasya'daki Eski Araştırmalarım ve Neticesi' konularında katılımcılara bilgiler aktardı.

Uluslararası Amasya Sempozyumu başladı