SONAR tarafından yapılan anketin sonuçları şu şekilde:

İlk olarak Türkiye'de en güvenilir kurum olarak TSK görülürken, TSK'yı Polis teşkilatı takip etti. Polis teşkilatını takip eden kurum ise Anayasa Mahkemesi oldu. Mahkemeden sonra ise Cumhurbaşkanlığı bulunuyor.

Anketin belki de en ilginç sonucu olarak görülen kısmı ise MHP'de yaşanabilecek olan lider değişimi sonrasında ortaya çıkıyor. MHP'de olası bir lider değişiminde partinin alacağı oy hızlı bir şekilde artarken, MHP ana muhalefet partisi konumuna kadar yükseliyor. Olası bir lider değişimi, Ak Parti'nin oy oranında %10'a yakın düşüş sağlarken, MHP %10'a yakın oy kazanıyor.

Bugün seçim olsa oyunuzu hangi partiye verirsiniz sorusuna ise ankete katılanların %49'a yakını Ak Parti diyor. Ak Parti'yi %25.6 ile CHP izlerken, MHP'de baraj problemi yaşanacak gibi görünüyor. HDP ise anket sonuçlarına göre barajı aşamıyor.

Bugün seçim olsa sorusuna cevap veren seçmene kararsızlar da eklendiği zaman, meclise giren parti sadece Ak Parti ve CHP oluyor. Ankete göre bugün seçim olsa MHP ve HDP baraj altında kalıyor.

Gündemdeki en önemli konulardan bir tanesi olan Başkanlık sistemine ise ankete göre halk sıcak bakmıyor. Başkanlık sistemi gelsin diyenlerin oranı sadece %32.7 oranında kalıyor.