TEOG 1. Oturum gerçekleştirildi. 27-28 Nisan tarihinde yapılan TEOG'da, yüzbinlerce öğrencinin merakla beklediği TEOG soru ve cevapları, saat 13:00 gibi açıklanacak.

TEOG, temel eğitimden ortaöğretime geçiş sınavı olarak bilinmektedir. Geçmiş dönemlerde yapılan SBS yani seviye belirleme sınavının yerine geçen TEOG'da, 8. Sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez girilen sınavlarla birlikte toplamda 12 sınavdan oluşmaktadır. Milyonlarca öğrencinin girdiği TEOG'un, 2. Dönem sınavının ilk oturumu da yapılmıştır. Sınava 2 milyon 174 bin 427 öğrenci girerken, TEOG sınav soru ve cevapları merakla beklenmektedir.

TEOG sınavına giren öğrenciler sınav salonlarına saat fonksiyonu taşımakta olan aletleri, cetvel, sözlük, hesap makinesi, iletişim araçları sayılmakta olan cep telefonu bilgisayar gibi aletlerle girmesi yasaklanmıştır. TEOG soruları ve cevapları MEB'in resmi sitesi olan EBA'nın sitesinden yayınlanacaktır. EBA, TEOG sınav sorularını ve cevaplarını saat 13.00 dan sonra yayımlayacaktır.