Beykoz Belediyesi ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün düzenlediği 9'uncu Uluslararası Beykoz Bal Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festival bu yıl 45'inci Uluslararası Apimondia Kongresi kapsamına alındığı için etkinliğe Çin ile Latin Amerika ülkelerinden bal üreticileri de katıldı. Beykoz Belediye Meydanı'nda gerçekleştirilen festivale Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek ile yerli ve yabancı bal üreticileriyle vatandaşlar katıldı.
Festival halkoyunları gösterisiyle başlarken festival kapsamında ballı yoğurt yeme yarışması, ballı pasta yarışması ile en iyi bal üreticisi yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye girenlere altın takdim edildi. Festival de ayrıca arı yetiştiriciliği kursunu başarıyla tamamlayanlara sertifikaları bazı üreticilere ise kovan verildi.
Festivalde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, 'En büyük nimetlerin başında bal ve balı yapan arının varlığı geliyor. Beykoz Belediyesi olarak bu konuyu özel olarak gündemimize aldık. Beykoz'un ormanları özellikle kestane balı için özel yerlerdir. Beykoz'un balı çok özel bir baldır. Bu balı markalaştırmak için elimden gelen gayreti belediye olarak ve bölge arıcıları olarak yapmaya çalışıyoruz. Türkiye'de en fazla bal üreten ilin İstanbul olduğunun İstanbul'da ise Beykoz olduğunu bilmenin gururunu yaşıyoruz' dedi.

Beykoz balı görücüye çıktı