Bağcılar Belediyesinin 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla hayata geçirdiği 'Yuva Bizden Dostluk Sizden' adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında ünlü isimler sokak hayvanları için ev tasarladı. Ünlülerin çizip tasarladığı evleri ise Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerleri yaptı. Bağcılar Belediyesinin Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde gerçekleşen programla köpek yuvaları sahiplerine teslim edildi. Programa Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın yanı sıra, sanatçı Hülya Koçyiğit ve oyuncu Pelin Orhuner gibi ünlü isimler katıldı. Köpeklerle yakından ilgilenen Hülya Koçyiğit ve güzel oyuncu Pelin Orhuner'in çocuk hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirmesi ise renkli görüntüler oluşturdu.
''Yuva Bizden Dostluk Sizden' sloganıyla 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde başkanımız çok güzel bir proje düşünmüş'' diyen Hülya Koçyiğit, 'Ben de dahil olmak üzere birçok ünlü sanatçı çizdiler, desen yaptılar. Engelli vatandaşlarımız da onları hayata döndürdü işledi, yuva haline getirdi. Burada amaç hayvanlarımıza, o sevgili dostlarımıza daha iyi bir yaşam sağlamak. Her canlının yaşam hakkına saygı duyuyoruz. Böyle projelerle onları yuva sahibi yapıyoruz hem de onları ne kadar düşündüğümüzü, sevgi ve şefkat göstermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlıyoruz' dedi.

''İnsan sevgisi neyse hayvan sevgisi de o''
Hayvan haklarını koruma konusunda olan hassasiyetini dile getiren Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ise, ''İnsan sevgisi neyse hayvan sevgisi de o. İnsanın içinden gelen bir şey olması gerektiğine inanıyorum. Her şeyden önce tüm canlıları kuşuyla, kedisiyle, köpeğiyle sevmeyenin ben insanı seveceğine inanmıyorum. Bu yaptığımız çalışmaların bir marifet değil, onların haklarının iade edildiğini görmek gerektiğine inanıyorum. Sadece onların olan haklarını veriyoruz biz. Çünkü Allah bizi onlara emanet etmiş, onlar da bize emanet, biz onlara bakmakla yükümlüyüz. Bizim inancımızda olduğu gibi kültürümüzde de var. Ecdadımız binlerce vakıf kurmuş, hayvanlar üzerine kurulan binlerce vakıf var. Aynı şekilde biz tarihimizi okusak aslında gelecekte fazla bir şey yapmaya gerek yok'' diye konuştu.
Toplumdaki en masum canlıların hayvanlar olduğuna değinen oyuncu Pelin Orhuner, ''Engelli arkadaşlarımız olsun, hayvan dostlarımız olsun böyle bir organizasyonun içinde bulunduğum için çok mutluyum. Harika evler tasarladık. Engelliler Sarayı'ndaki arkadaşlarımız bizim için o evleri inşa ettiler. Bugün buradayız, çok teşekkürler'' ifadelerini kullandı.

''Buradaki hayvanları sahiplenecek kimsecikler yok''
Barınaktan hayvan sahiplenen Erkan Korkmaz, ''Hayvanlar insanlara en yakın olan canlılardır. Benim için bana en yakın olan canlılar tüm hayvanlardır. Petshoplardaki hayvanlar belli ama buradaki hayvanları sahiplenecek kimsecikler yok. Burada hayvanlar dışlanmış bir yerde durur gibi duruyor. Barınaklarımız 7-24 açık, insanlar istedikleri zaman istedikleri hayvanı alabilirler'' dedi.

''İnşallah dünyadaki bütün canlılar iyi bir şekilde yaşarlar''
Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı kursiyerlerinden Erkan Özdemir, ''Sanatçılarımız bize resim gönderdiğinde biz resme uygun olarak o malzemeleri çıkardık ve hep beraber hocalarımızın eşliğinde yapmaya çalıştık, inşallah olmuştur. Bu vesileyle biz Bağcılar Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Sanatçılarımıza teşekkür ediyoruz. İnşallah dünyadaki bütün canlılar iyi bir şekilde yaşarlar'' ifadelerini kullandı.

Hayvanların yuvalarını ünlü isimler tasarladı, engelliler hayata geçirdi