Bilecik İl Özel İdaresi Meclis toplantı salonunda Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen başkanlığında gerçekleşen 2017 Üçüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına ilçe kaymakamları, bölge ve il müdürleri, belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

'Projelerin toplam tutarı 1 milyar 657 milyon 85 bin TL'dir.'
Açılış konuşması yapan Bilecik Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen, Bilecik'te 2017 yılında 570 adet proje uygulandığını belirterek, 'Dönem sonu itibariyle bu projelerden 179 adedi bitirilmiş, 269 adedinde çalışmalar devam etmektedir. 40 adedi henüz ihale aşamasında olup, 82 adedinde ise değişik sebeplerden dolayı henüz başlanmamıştır. Bu projelerin toplam tutarı 1 milyar 657 milyon 85 bin TL'dir. 2017 yılında tahsis edilen toplam ödenek miktarı 383 milyon 75 bin TL'dir. Dönem sonuna kadar toplam 145 milyon 351 bin TL harcanarak yüzde 38'i gerçekleşmeye alınmıştır' dedi.

'Spor tesislerimizi ışıklandırma ve 2 bin kapasiteli tribün çalışmaları devam etmekte'
Şeyh Edebali Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Murat Işık ise, kurumları hakkında bilgi vererek, 'Projelerimiz mevcut açık spor tesislerimizi ışıklandırma ve 2 bin kapasiteli tribün çalışmalarıdır. Bunun bütçesi 7 bin 500 olup 2018'de teslimi yapılacaktır. Bunun yanında 2018 yatırım yılına ait çeşitli etüt ve proje çalışmalarımız devam etmektedir. Başka da bir konu yok' dedi.

'Bilecik'te 4 bin 705 kilometre yol ağı var'
Karayolları 14. Bölge Müdürü Mehmet Yazıcıoğlu da kurumları hakkında bilgi verirken, 'Karayolları 14. Bölge Müdürlüğünün toplam 4 bin 705 kilometre yol ağı var. Bunlardan sorumluluk alanı içerisindeki Bilecik ilinde 457 kilometre yol ağımız bulunmaktadır. Bu 457 kilometrede 10 adet projeyle çalışmalarımız devam etmekte. Proje bedellerinin toplamı 230 milyon. Bugüne kadar yapılan harcama 47 milyon olup, yüzde 22'si gerçekleşmesi sağlanmıştır. Önemli projelerimizin bazılarını ele alacak olursak Yenişehir- Bilecik yolu. Bu yolda çalışmalarımız devam ediyor. Yenişehir'den sonra İncirlik kesimindeki bölümde 3 kilometrelik yerde bu sene yol yapacağız. Bilecik'e bağlanan yol noktasındaki kavşağı yapıyoruz. Bu kavşakla ilgili burada doğalgaz, telekom, elektrik ve su hatları var. Halen daha çalışmalarımız devam ediyor. Belki de bu konuda tek söyleyeceğimiz şey, bu kurumların bizimle birlikte gene çalışıyorlar ama birlikte hareket etmemiz çok daha iyi olacak. Beraber hareket edersek anca bitirebiliriz. Bunun dışında bizim yapım olarak bir şeyimiz kalmadı. Şuan elektrik işleri OEDAŞ'la beraber yapılıyor. Doğalgaz da AKSA'yla beraber yapılıyor. Doğalgaz boru hattı tamamlandığında başka da bir eksiğimiz kalmayacak. Gölpazarı- Yenipazar yolundaki çalışmalarımız da devam ediyor. Yolun toprak işleri de bitmek üzere. Pazaryeri- Bursa arasındaki yolda da çalışmalarımız devam ediyor' dedi.

'2017 yılı 4 adet projemiz var'
Tapu ve Kadastro 17. Bölge Müdürü Cevdet Kılıç ise, kurumlarının Bilecik'teki çalışmaları hakkında bilgi verirken, 'Bilecik ilimizde 2017 yılı 4 adet projemiz var. Bunlardan iki tanesine başlandı. Fiziki ve parasal gerçekleştirme yüzde 21 civarında. Diğer kalan iki projemizle ilgili olarak Genel Müdürlüğümüzde ihale süreci devam etmekte. Mevcut yapılan projelerle ilgili herhangi bir konu yok. Koordinasyonu gerektiren bir konumuz yok' dedi.

'Hidroelektrik santralleri açısından değerlendirdiğimizde toplam 8 tane projemiz bulunmakta'
Devlet Su İşleri 3. Bölge Müdürü Murat Gül de kurumlarının Bilecik'teki çalışmaları hakkında bilgi vererek, 'Devlet Su İşleri olarak işletmeye açılan alan 160 bin dekar. Şu anda inşaat aşamasında olan 45 bin dekar arazimiz bulunmakta. İl genelindeki su ihtiyacı açısından değerlendirildiği zaman 28 buçuk milyon metre küp su ihtiyacımız var. Şuanda tahsis edilen 36 milyonluk döküm. Büyük bir kısmı Karasudan karşılanmakta. 36 milyon metre küp suyun 33 milyonu Karasu'dan karşılanıyor. Şuanda gerçekleştirdiğimiz proje Akçay barajı buna ilave edilmiştir. Planlanma aşamasında bulunan 3,39 milyon metre küplük Bozüyük içme suyu göleti planlama halindedir. Gölpazarı- Akçay göleti şuanda işletmeye alınmış durumdadır. Hidroelektrik santralleri açısından değerlendirdiğimizde toplam 8 tane projemiz bulunmakta. Bunlardan 3 tanesi de işletmededir' dedi.

'Biten projemiz 8 tane. Devam eden projemiz 4'
Devlet Demir Yolları 1. Bölge Müdür Yardımcısı Ahmet Eraslan, Bilecik'te 8 adet biten projeleri, 4 tane de devam eden projeleri olduğunu belirterek, 'Bizim toplam proje sayımız 23. Toplam proje tutarımız 213 milyon 488 bin 273 TL. Önceki dönem harcamamız 37 bin 48. Yıl ödeneğimiz 9 milyon 367. Dönem sonuna kadar yapılan harcamamız 2 milyon 600 bin 204. Nakli gerçekleşen yüzde 28. Fiziki gerçekleşme ise, yüzde 35. Biten projemiz 8 tane. Devam eden projemiz 4. İhale aşamasında olan 4 adet projemiz var. Genel Müdürlüğümüzün takibinde 2 tane proje var. İptal edilen de toplamda 3 tane projemiz var. Bozüyük- Bilecik'te de üst geçit çalışmalarımız var. Bilecik istasyon cephe aydınlatması çalışmalarımız var' ifadelerine yer verdi.

'4 adet projeyle belediyelerimize hizmete devam ediyoruz'
İller Bankası Eskişehir Bölge Müdürü Murat Karaçam ise; İller Bankası olarak 4 adet projeyle belediyelere hizmete devam ettiklerini ifade ederek, '4 projeden ikisi alt yapı, ikisi proje şeklinde yürütülmektedir. Toplam tutarımız 18 milyon TL. Fiziki gerçekleşmemiz yüzde 89'dur' dedi.

'Toplam proje tutarımız 6 milyon 335 bin TL'
Vakıflar Bursa Bölge Müdürü Mustafa Emek ise; Bilecik'te 20174 yılında 11 adet proje yürütülmekte olduklarını anlatarak, 'Toplam proje tutarımız 6 milyon 335 bin TL. Önceki yıllarda 1 milyon 950 bin TL harcama yapıldı. İl ödeneğimiz 4 milyon 400 bin TL. Dönem sonuna kadar 2 milyon 900 bin TL harcama yaptık. Parasız gerçekleşmesi yüzde 47. Üst projeyi tamamladık. 7 proje devam etmekte. Diğer projede sözleşme aşamasında' dedi.

'2 adet yatırım devamında projemiz bulunmakta'
TEİDAŞ 6.Bölge Müdürü Özgür Aktaş, Bilecik'te 2 adet yatırıma devam eden projeleri olduğunu belirterek, 'Bunlardan birisi Paşalar- Eskişehir- Söğüt enerji üretim hattı. Mevcut hattın yenilenme projesi aynı güzergahtan. Bununla ilgili kamulaştırmayla ilgili çalışmalarımızın çoğu tamamlandı. Bazı tadilatlarda devam ediyor. Çalışmalarımız devam ediyor. Birde Gölpazarı'ndaki trafo merkezi yatırımıyla ilgili o da ihale öncesi hazırlıkları yapıldı' dedi.

'Proje ödeneği 6 milyon 109 bin TL'
Maden Teknik Arama (MTA) Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdür Vekili Mehmet Aksu, Bilecik'te birçok projelenin devam ettiğini belirterek, 'Kuruluşumuz Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı MTA Genel Müdürlüğü bünyesinde Kuzeybatı Anadolu Bölge Müdürlüğü Balıkesir merkezinde faaliyetlerini yürütmekte olup sorumluluk alanındaki iller Balıkesir, Çanakkale, Kütahya, Bursa ve Bilecik illeridir. Proje bilgilerimiz Bursa, Bilecik, Eskişehir Jeotermal enerji aramaları projesi kapsamında. Proje ödeneği 6 milyon 109 bin TL olup sorumluluğu bu projenin çalıştığı iller Bilecik, Bursa ve Eskişehir illeridir. Bilecik ili sınırları içerisinde 2017 yılı içerisinde uygulama alanımız Bilecik- Gölpazarı çıktık. Bilecik, Söğüt, Küre'de faaliyetleri yapılmıştır' dedi.

'Yüksek Hızlı Tren Bilecik'te 72 kilometre kat etmektedir'
Yüksek Hızlı Tren Bölge Müdürü Serdar Ceylan, Bilecik il sınırları içerisinde YHT'nin 72 kilometre kat etmekte olduğunu belirterek, 'Bilecik'te iki tane garımız mevcuttur. Bunlarda Bilecik ve Bozüyük'tedir. Yatırım olarak bir tane yatırımımız vardır. Maddiyatı 439 bin 810 TL'dir. İhalesi gerçekleşmiştir. Güvenlik soruşturmasından dolayı başlatılamamıştır. Genel Müdürlüğümüzün de iki adet yatırımı vardır. Bunların maddiyatı 798 bin 712 TL'dir' ifadelerine yer verdi.

'206 projenin 98'i tamamlandı'
Son olarak kürsüye çıkan Bilecik İl Özel İdaresi Sekreteri Halis Nalbant ise, 2017 yılında proje miktarlarının 206 adet olduğunu belirterek, 'Bu projelerin maliyeti 119 milyon. 98 proje tamamlandı. 37 milyon TL harcama yapıldı. Yüzde 48 proje uygulaması, yüzde 32 harcama görünüyor. 206 adet projeye 29 milyon TL kaynağı var. Bunu genel idare kaynaklarından temin ettik. 98 proje uygulaması bitti. 3 proje ihale aşamasında' dedi.
Konuşmaların ardından 2017 Üçüncü İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı sona erdi.

Bilecik İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı