Samsun Valisi Osman Kaymak, Vezirköprü ilçesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

İlk önce Vezirköprü Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Kaymak, ilçe hakkında detaylı brifing aldı.

Çeşitli sorunlar nedeniyle inşaatı yarım kalan Vezirköprü Devlet Hastanesi'nin de en kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Kaymak, "Hastane TOKİ'nin yürüttüğü bir inşaat ve müteahhidin zora girmesiyle yarım kaldı ama ihalesi yapılıyor. Şunu bilin ki, Sağlık Bakanının Samsunlu olmasından dolayı halkımız artık bu süreçlerin daha rahat ilerleyeceğinden emin olsun. İşin peşindeyiz, inşaatı müteahhidin inisiyatifine bırakacak durumumuz yok." diye konuştu.

Daha sonra Vezirköprü Belediyesini ziyaret eden Kaymak'a, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis tarafından tablo ve semaver, Vezirköprü Belediyespor Kulübü Başkanı Hakan Demir tarafından da atkı ve forma hediye edildi.

Belediye ziyaretinin ardından Vezirköprü'de incelemelerde bulunan Vali Osman Kaymak, 2014 yılında yangında kullanılamaz hale gelen ve yeniden restore edilen tarihi taşhanı gezdi.

Burada tarihi yapı hakkında bilgi alan Kaymak, sonrasında sokak sağlıklaştırılmasında restore edilen evleri ve örnek Vezirköprü evi olarak yapılan Abdullah Derici Konağı'nı gezdi.

Ziyaretine Şahinkaya Kanyonu'nda tekne turu ile devam eden Kaymak, sonrasında Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından Boğazkoru Mahallesi'nde düzenlenen Kırsal Kalkınmayı Destekleme programına katıldı.

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın da katıldığı törende, kura ile belirlenen 10 aileye 20'şer adet ve 2'şer adet teke oğlak verildi.

Vali Kaymak, Karabük Mahallesi'nde ikamet eden şehit Uzman Çavuş Şuayip Şilepe'nin ailesini de ziyaret etti.

Ziyaretinde Kaymak'a, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Ünsal Ağaoğlu ile çeşitli kurum ve kuruluşların müdürleri eşlik etti.