Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Samsun İl Başkanı Taner Tekin, yeni yasama yılının ülkenin önündeki engelleri aşma temennisinde bulunurak, "Çevremizi saran tehditleri iyi görmeli ve yeni yasama yılında bu engelleri ortadan kaldırmalıyız" dedi.

'BANA NE' DEMEYİZ

Türkiye'nin ciddi bir beka mücadelesi verdiğini savunan Tekin, "Ülkemizde ve yakın coğrafyamızda yaşadıklarımız yeni gelişmeler değil, aksine Türk milletine karşı hesaplaşmanın işaretidir. Emperyalizm, her türlü oyunu oynamakta ve bu oyunlar karşısında ise ülkemizin güvenliği de diken üstündedir. Milliyetçi-ülkücü hareket 'Bana ne' diyerek köşeye çekilme lüksü olmayan, aksine misyonunun gereğini yapan bir oluşumdur" dedi.

82 KERKÜK, 83 MUSUL

25 Eylül'de yapılan sözde referandumun büyük Kürdistan'ın ön çalışması olduğunu vurgulayan Tekin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Yıllardan beri söylediğimiz ve bütün dünyaya öğretmemiz gereken durum, Kerkük'ün Türk oluşu ve ebediyete kadar da Türk kalacağı gerçeğidir. Bu gerçeği kararlı duruşumuz ve atacağımız doğru adımlarla, vatanımıza kastetmek isteyen güçlerin suratlarına bir tokat gibi vurmalıyız. Barzani ve ipini tutanlar bir an önce girdikleri yanlış yoldan dönmeli ve Irak'ın toprak bütünlüğünü bozacak hamlelerden vazgeçmelidir. Böyle bir durumda Liderimiz Devlet Bahçeli beyin de dediği gibi, 'Şartlar oluştuğunda, Misak-ı Milli uyanacak, 81 Düzce'den hemen sonra 82 Kerkük, 83 Musul' deme hakkının önünde hiçbir güç duramayacaktır."