Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının 130. ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13. maddeleri uyarınca, Yükseköğretim Kurulunun önerdiği adaylar arasından Prof. Dr. Cevdet Coşkun'u Giresun Üniversitesi Rektörlüğüne atadı.

REKTÖR COŞKUN'DAN İLK AÇIKLAMA

Giresun Üniversitesi (GRÜ) Rektörlüğü'ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla atanan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, yaptığı ilk açıklamada Giresun için el birliği ile çalışarak üniversitelerini arzulanan noktaya getireceklerini söyledi.

Kendilerine güvenen herkese teşekkür ettiğini belirten Coşkun, 'İnşallah hep birlikte el birliği ile gece gündüz Giresun Üniversitemizi daha iyi noktalara getirmeye çalışacağız. İlk önce Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, AK Parti Grup Başkan Vekili Nuretin Canikli'ye, Giresun Mlletvekillerimize, YÖK Başkanlığımıza ve bizlere güvenen sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilerimize hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte Giresun için çalışmaya devam edeceğiz ve üniversitemizi daha iyi yerlere taşıyacağız' ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Cevdet Coşkun kimdir?

1.04.1970 tarihinde Erzurumlu bir ailenin çocuğu olarak Sapanca'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Gebze'de; lisans (1992), yüksek lisans (1996) ve doktora öğrenimini (2000) ise Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. 2002-2003 arasında ABD, OH' da bulunan Wright State Üniversitesi Yarıiletken Araştırma Laboratuarı'nda doktora sonrası çalışmalarda bulundu. 1994 yılında Arş. Gör. olarak girdiği Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Yoğun Madde Fiziği Anabilim Dalı'nda 2001 yılında Yrd. Doç., 2005 yılında Doçent, 2011 yılında ise Profesör oldu. Aynı yıl Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi'ne dekan olarak atandı. 2011-2012 yılları arasında dört ay süreyle rektör yardımcılığı ve 2011-2014 yılları arasında da dekanlık görevlerini yürüttü. Ulusal ve uluslararası bilimsel dergilerde yayınlanmış elliden fazla çalışması bilim atıf endeksinde (SCI) beş yüzün üzerinde atıf almıştır. Fiziğin yanı sıra Bilim Tarihi ve Bilim Felsefesi alanında da dersler ve konferanslar vermektedir. Giresun Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde öğretim üyesi olarak görev yapan Prof. Dr. Cevdet Coşkun, evli ve üç çocuk babasıdır.