Uzun süredir hayal ettiğimiz geleceği artık yaşamaya başlıyoruz. Google'ın donanım etkinliği hepimizi şaşırtan yeni bir ürünle gündeme geldi. Pixel Buds isimli bluetooth kulaklıklar izleyicilere Apple'ın AirPods'u anımsattı. Ancak Pixel Buds'ın kendini Airpods'tan ayıran çok önemli bir özelliği var. Kasım ayında 159 dolara piyasaya sürülecek olan Pixel Buds 40 farklı dili anlamanızı sağlıyor.

Sahnede yapılan demo çalışmasında simultane tercüme özelliği izleyenlerin aklını başından aldı diyebiliriz. Etkinlik esansında hiçbir aksaklık olmadan İngilizce'yi İsveççe'ye çeviren Pixel Buds, kullanıcıların cümlelerini bitirmesinin ardından 1 ya da 2 saniye geçtikten sonra çeviriye başlıyor.

Çeviri için dillerin cihaza indirilmesine gerek olmadığı ve işlemin tamamen internet üzerinden devam ettiği ise Pixel Buds ekibi tarafından onaylandı. Çeviri işlemini başlatmak ise çok kolay. Bunun için sağda yer alan kulaklığa dokunmanız yeterli. Müziği durdurmak ya da Google Asistan'ı kullanmak için yine aynı şekilde dokunmatik kontrolleri kullanabiliyorsunuz.

Kaynak:WEBRAZZİ