Konak Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, 4 Ekim Hayvanları Koruma Gününde ilköğretim öğrencilerine yönelik bir bilgilendirme semineri düzenledi. İzmir Türk Koleji (İTK) Sosyal Sorumluluk ve Çevre Kulübü öğrencilerinin organize ettiği etkinlikte, evcil ve sokak hayvanlarının bakımı ve sağlığı üzerine bir sunum yapıldı. Bazı öğrencilerde seminer sırasında pelüş oyuncaklarına sarılarak elinden düşürmedi.
Hayvanların aşılanmasından beslenmesine, sahiplenilmesinden bakımına kadar merak edilen pek çok konu barkovizyon eşliğinde anlatıldığı seminerde 4. sınıf öğrencileri Veteriner Ömer Şimşek'in sunumunu büyük bir ilgiyle dinledi.
Sokak hayvanlarına yönelik her türlü sağlık işlemi için Konak Belediyesinin 0232 45940 11 ve 4592410 numaralı telefon numarasından veterinerlik işleri müdürlüğüne ulaşabileceklerini ifade eden Şimşek, evcil hayvanların da belediyelerin veterinerlik müdürlüklerine mutlaka kayıtlarının yaptırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Buca'da miniklerden ziyaret
Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi de, Hayvanları Koruma Gününde minik misafirlerini ağırladı. Sokakların zor şartlarında yaşam savaşı verirken rahatsızlanan veya bakımları yapılmak üzere merkeze getirilen sokak hayvanları ile ilgilenen minikler, ziyaretle keyifli vakit geçirdi. Yanlarında getirdikleri mamalarla hayvanları besleyip, oyunlar oynayan minik öğrenciler, sokak hayvanlarının en çok ihtiyacını, sevgiyi paylaşıp doyasıya eğlendi.

Hayvanları Koruma Gününde miniklere özel etkinlikler