ÖSYM 2016-Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS) İlkbahar Dönemi ve 2016-Tıp Doktorluğu Seviye Tespit Sınavı (STS) yerleştirme işlemleri tamamlandığını ilan etti.

TUS ve STS yerleştirme işlemlerini merak edenler ÖSYM'nin internet sayfasında bulunan sonuç bölümüne giriş yaparak, TC kimlik numaraları ve aday şifreleriyle yerleştirme sonuçlarını öğrenebilecek.

TUS İlkbahar döneminde bulunan 3 soru iptal edilirken, 1 sorunun cevap şıkkı değiştirildi.

ÖSYM internet sitesindeki duyuruda, '2016-TUS İlkbahar Dönemi ait madde analizleri incelenmiş, cevap anahtarlarının kontrolleri tamamlanmış ve itirazlar bilimsel açıdan değerlendirilmiş olup Temel Tıp Bilimleri Testindeki 61. sorunun iptal edilmesine, Temel Tıp Bilimleri Testindeki 74. sorunun "B" olarak girilmiş cevabının "D" olarak değiştirilmesine, Klinik Tıp Bilimleri Testindeki 9. ve 53. soruların iptal edilmesine karar verilmiştir.' denildi.

Açıklamada bahsedilen soruların TUS ile eş zamanlı uygulanan 2016-STS Tıp Doktorluğu İlkbahar Dönemi sınavında da yer aldığının göz önünde bulundurulduğu ve değerlendirme işleminin yapıldığı belirtildi.