Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar Belediyesi Giyim Market'i ziyaret ederek, çalışan personel ile öğle yemeği yedi. Yemeğin ardından Giyim Market'te binası çevresinde incelemelerde bulunan Başkan Özcan, yakında sosyal market ile Hanım Yaşam Merkezi inşaatına başlayacaklarını belirtti.

Ayrıca Niksarlı vatandaşların destekleriyle büyüyen Niksar Belediyesi Giyim Market ile yaklaşık 1000 aileye yardım ulaştırdı. Giyim Market'in paylaşımcı ve katılımcı belediyeciliğin en güzel örneklerinden biri olduğunu belirten Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, gelen desteklerin sevindirici olduğunu söyledi.

Başkan Özcan, 'Niksar sosyal barışı en iyi yaşayan, kardeşliği, dostluğu en iyi sergileyen, ortak yaşama kültürünü en iyi benimsemiş bir şehir. Bu yüzden giyim markete vatandaşlarımızdan gelen destekler her geçen gün artıyor. Bu duruma seviniyoruz ancak yine de yeterli olmadığını düşünüyoruz' dedi.

Sosyal Market konusunda da çalışmalara devam ettiklerini belirten Başkan Özcan, 'Belediye olarak ihtiyaç sahibi hemşerilerimizin gıda yardımlarımız oluyor. Bu kriter çerçevesinde gıdalarını da temin etmeye çalışıyoruz ve bayramlarda gıda yardımında bulunduğumuz, düzenli olarak her ay gıda verdiğimiz ailelerimiz var. Bunlar genelde kahvaltılık kuru bakliyat ve gıda şeklinde oluyor. Biliyorsunuz sadece gıdayla olmuyor temizlik ürünlerine de ihtiyaç var gıda paketlerimizde temizlik ürünü koymuyoruz ola ki hemşerimiz bize gelirde ihtiyaç sahibi hemşerim ya ben gıda paketi istemiyorum temizlik ürünü olsun derse, biz yine yardımcı oluyoruz. Ama bunu aşmak için ilerleyen dönemlerde birde sosyal marketi planlıyoruz. Burada sosyal market içerisinde hem gıda hem de temizlik ürünlerinin olabileceği yani temel ihtiyaçların karşılanabileceği ortamı oluşturup onlara kartlı sistemlerle aylık kredi yükleyerek burada ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız. Paylaşmak bizim kültürümüzün, inancımızın temelinde var. Paylaşmak bizim zenginliğimiz. Hadislerde geçtiği gibi 'Veren el alan elden üstündür' kültürünün gereği, biz paylaşmayı seven bir milletiz. Burada amaç sadece ihtiyaç fazlasını paylaşmak değildir, kendi evimize götürdüğümüz kendi çocuklarımıza aldığımız niteliklerde paylaşabilmek daha eftaldir diye düşünüyorum. Biz kültürümüzü yaşatmak, dinimizin gereğini yerine getirmekte mükellef insanlarız. Şunu net söylüyorum, zekat kavramı tam anlamıyla işlemiş olsa fakir insanımız, ihtiyaçlı insanımız kalmaz. 'Onun var, artık benim de' sloganıyla çıktığımız bu yolda herkesin her şeyi olsun istiyoruz' dedi.
Giyim Market aracılığı ile bugüne kadar yaklaşık bin aileye ulaşıldığını ifade eden Başkan Özcan, 'Vatandaşlarımızdan gelen yardımların devam etmesini istiyoruz. Bizlere destek olan vatandaşlarımıza, belediyemiz ile böylesine güzel ortak bir çalışmaya imza attıkları için çok teşekkür ediyorum. Allah tüm hayırseverlerin hayırlarını kabul etsin. Yapılan yardımların anında ihtiyaç sahiplerine ulaşacağından kimsenin şüphesi olmasın. Niksar Belediyesi Giyim Market'e destek olmak isteyen vatandaşlarımız Niksar Belediyesi Kültür Müdürlüğü veya Niksar Belediyesi'ne ulaşabilirler' diye konuştu.