Şahinbey Belediyesi, Gaziantep İl Müftülüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Gaziantep Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Şahinbey Rehberlik Araştırma Merkezi ile birlikte 2011 yılında başlanan proje ile hayata geçirilen Evlilik Okulu'ndan çiftlerin eğitimi sürüyor. Mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturmak amacıyla yürütülen proje kapsamında 99 çift daha evlilik okulundan mezun oldu. Mezun olan çiftler, Şahinbey Belediyesi Nikah Salonu'nda düzenlenen sertifika törenin ile sertifikalarını aldı. Törene Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, başkan yardımcıları kurum müdürleri ve kursiyerler katıldı. Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Evlilik Okulu'nu önemsediğini ve 2009 yılında başlatılan projenin patentinin Şahinbey Belediyesi'nde olduğuna dikkati çekerek, 'Evlilik hayatı insanın dünyadaki ya cenneti veya cehennemidir. Eğer sizi anlayan ve sizinle iyi geçinen iyi bir eşiniz varsa dünyadayken cennet hayatını yaşarsınız. Ama aksi durumdaysa dünyada cehennemi yaşarsınız. Bu nedenle bu iş, eş seçiminden başlayıp, sabırla devam eden bir müessese. Çevremize gösterdiğimiz sabrı ve anlayışı biraz evimizdeki eşimize ve çocuklarımızda göstermeliyiz. Mutlu bir aile huzurlu bir toplumu gerektiriyor. Türk toplumunun en güçlü yanı aile. Avrupa aile yapısını bir türlü sağlayamıyor. Aile yapısını sağlam tuttuğumuz sürece bize hiçbir şey yapamazlar. Mesela suç şebekeleri daha çok boşanmış ailelerin çocuklarını bularak onları kullanıyorlar. Bir çiftin boşanması en az 15-20 kişiyi etkiliyor. Bu nedenle boşanmaların önüne geçmek ve mutlu aile yapısı nasıl oluşturulur şeklinde düşünerek Evlilik Okulu Projesini hayata geçirdik ve 8 yıldan bu yana da başarı ile yürütüyoruz' dedi.
Şahinbey Belediyesi'nin Evlilik Okulu programına katılan evli ve nişanlı çiftler, evlilikle ilgili birçok doğruyu bu eğitimle öğrendiklerini belirterek, 'Evlilikle ilgili bilmediğimiz birçok şeyi burada öğrendik. Evlilik öncesinde ve sonrasında eşlerimize karşı nasıl davranmamız gerektiğini, evliliğin psikolojik boyutlarını öğrendik. Bu projeyi hayata geçiren Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na teşekkür ediyoruz' dedi. Şahinbey İlçe Müftüsü Musa İmamoğlu, evlilik okuluna katılan çiftlere Muharrem ayı, Camiler Haftası ve evliliği önemi gibi oknularda bilgiler verdi. Törenin ardından sertifikalarını alan çiftlere çamaşır makinesi hediyeleri de teslim edildi.
Öte yandan Evlilik Okulu projesinden 2011 yılından bu güne kadar 9 bin 646 kişi faydalanırken, projeden faydalanan bin 636 çifte çamaşır makinesi, 229 çifte ise çay makinesi hediye edildi.

Evlilik okulundan 99 çift daha mezun oldu