Türkiye'nin büyük ve en verimli topraklarından birine sahip Muş Ovası'na Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden gelen çok sayıda aile, kiraladıkları yaklaşık 18 bin dekar alanda kavun ve karpuz ekimi yaparak il ekonomisine katkı sağlıyor. Bunlardan biri olan Diyarbakırlı Sinan Kaya da, Muş- Erzurum karayolu üzerindeki Dilimli köyünde kiraladığı 120 dekar tarlaya kavun ve karpuz ekti. Kaya, geç gübreleme yaptığı için kavun ve karpuzlar büyüdükten sonra içten çürümeye başlayınca tarlayı olduğu gibi bırakarak memleketine döndü. Bunu bilen çevredeki köylerin sürü sahipleri veya çobanlar kavun, karpuzla dolu olan tarlaya hayvanlarını getirip otlatmaya başladı.
Dilimli köyündeki çobanlarından Seyit Yıldırak, 'Zamanında kavun ve karpuzlara gübre vermedikleri için geç yetiştiğinden dolayı karpuzlar tarlada hayvan yemi olarak kaldı. Benimle birlikte birçok çoban büyükbaş hayvanları otlatırken zaman zaman kavun ve karpuz tarlasına getirip keyif yaptırıyor. Tarladan sadece büyükbaş hayvanlar değil, kümes hayvanları ve kuşlarda yararlanıyor' dedi.
Büyük Baş hayvanları otlatmaya getiren Raşit Aktaş ise 'zamanında oluşmayan ve gübrelenmeyen bu kavun ve karpuzlar tarlada kaldı. Sahibi bulunan Sinan kaya tarlayı bırakıp memleketine gitti. Bizde burada hayvanlarımıza yem olarak veriyoruz. Hayvanlar gayet güzel bir şekilde yiyorlar' dedi.
Kavun ve karpuz tarlasında hayvanların otladığını görenler ise bu duruma şaşırıyor.

Muşta karpuzlar tarlada kaldı hayvanlara yem oldu