CHP Ordu İl Başkanı Atilla Şahin, Akkuşlu şehit Nuh Özdemir'in ailesine verilen sözün yerine getirilmediğini söyledi. Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından şehidin ailesine ev sözü verildiğini ve çalışmaların durdurulduğunu iddia eden Şahin, Ordu Büyükşehir Belediyesi'ni topa tutmuştu.

CHP İl Başkanı Şahin'in bu açıklamalarına cevap, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan geldi. Yılmaz, 'CHP İl Başkanı skandal bir açıklamaya imza atmıştır'dedi.

CHP İl Başkanı Şahin, açıklamasında şu ifadelere yer vermişti:

Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından Akkuşlu şehit Nuh Özdemir'in ailesine yapılan ev inşaat çalışmasının temeli atıldıktan sonra durdurulduğunu iddia ederek 'Büyükşehir Belediyesi yapmayacaksa şehidimizin evini biz yaparız. Ordu Büyükşehir Belediyesi Akkuş'ta şehidimizin evini yapacağını söyledi. Bunun üzerine Ünye ilçemizde bizim yaptığımız açıklama üzerine şehidimizin evinin temelini attılar. Ama temel atıldıktan sonra çalışmalar yine durdu. Önce söz verdiğiniz şehidin evini yapın. Şehitler üzerinden siyaset yapılmaz ama eğer şehidimizin evini yapmayacaksanız söyleyin, biz o şehidimizin evini yaparız.'

BAŞKAN YILMAZ'DAN JET YANIT

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, CHP İl Başkanı Şahin'e verdiği cevapta açıklamayı skandal olarak nitelendirdi. Yılmaz, şu açıklamaları yaptı:

'ŞEHİT EVİ İNŞAATI SÜRÜYOR'

Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal projeleri şov aracı olarak kullanmadığı belirtilen açıklamada, Akkuş'ta şehit Nuh Özdemir'in ailesi için başlatılan ev inşaatının sürdüğü belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:

'Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, Akkuşlu Şehidimiz Nuh Özdemir'in evini basın-yayın organlarınca yapılan haberlerde gördüğü anda evin yenilenmesi ve çalışmaların bir an önce başlatılması için talimat vermiştir. Belediyemizin teknik ekiplerinin yaptığı çalışma sonrası inşaat süreci başlamış olup, evin karkası bitme aşamasına gelmiştir. Geride kalan süre içerisinde ise başkalarının yaptığı gibi bunu kendimize bir siyasi malzeme olarak görmeden, şov yapmadan ve sükunet içerisinde inşaata devam edilmektedir. Bu süreçte Belediyemizin resmi internet sayfasından hiçbir açıklama yapılmamıştır. Ancak bazı yerel ve ulusal gazeteler, tamamen bağımsız olarak şehidimizin evini ziyaret edip inşaatın devam ettiğiyle ilgili haberleri kamuoyuyla paylaşmıştır. Her fırsatta kendini aydın olarak tanıtan ve ülkemizin iktidarını belirleyen kitleye hakaret eden CHP'nin yerel ve ulusal gazeteleri dahi takip etmeden, böyle bir açıklama yapmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.'

'CHP'Lİ BAŞKAN, GEZİ RUHUNA SAYGI DUYARKEN NE DEMEK İSTİYOR'

Açıklamada, sahil gezinti alanının genişletilmesine yönelik sahil dolgu çalışmaları için CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin'in 'Biz gezi ruhuna saygı duyuyoruz, ancak bu olaylarda bir gezi eylemi çıkarmaya çalışmıyoruz. Bu projenin izinlerinin alınıp alınmadığını halen açıklamadınız' sözlerine karşılık şu görüşlere yer verildi:

'CHP İl Başkanı skandal bir açıklamaya imza atmıştır. CHP İl Başkanı, Gezi olaylarında her yeri yakıp yıkan, güvenlik güçleriyle çatışan Gezicilere mi, yoksa onlarla kol kola giren elinde terör örgütü lideri posterleriyle sokakları savaş alanına çeviren terör sempatizanlarına mı saygı duymaktadır. CHP İl Başkanı, Sahil Bandı Projesi'nin izin belgelerinin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyleyerek gazete okumadığını, televizyon izlemediğini adeta itiraf etmiştir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz, 2. Yıl Değerlendirme Toplantısı'nda ve TV kanalarının canlı yayınlarında tüm belgeleri kamuoyuna sunmuştur. Ayrıca sahilde yapılan eyleme destek vermediklerini söyleyen CHP İl Başkanı, kendisinin de yer aldığı ve Genel Başkan Yardımcısı, partilerinin 3 milletvekiliyle birlikte çalışma alanında yaptıkları basın açıklaması tarzındaki organizasyona ne demelidir?'