1 Nisan 2016 tarihi itibariyle kullanıma hazır hale gelen, Türkiye'nin kendine ait ödeme yöntemi olan TROY hayata geçti ve TROY logosu banka kartlarının ve kredi kartlarının sağ alt köşesinde yerini almaya başladı. TROY'un ilk işlemi ise düzenlenen tanıtım toplantısında, BKM Genel Müdürü Soner Canko tarafından gerçekleştirildi.

Dünyada Kanada'dan İtalya'ya ve Güney Kore'den Hindistan'a kadar pek çok ülkenin kendi yerel ödeme sistemini kullandığını söyleyen Canko, Türkiye'nin 'TR'sinin, ödemenin 'O'sunun ve 'Yöntemi'nin 'Y'sinden oluşan kısaltmayla bu sisteme 'TROY' adını verdiklerini kaydetti.

Çok yakında cüzdanlarda da TROY logolu kartları görmeye başlanılacağını belirten Canko, 'İster POS, ister ATM, ister internet üzerinden alışveriş yapın, ödeme yaparken ya da ödeme alırken işleminiz güvenli, hızlı ve sorunsuz bir şekilde gerçekleşecek. Hedefimiz, 2023 yılında yüzde 100 nakitsiz ödemeler toplumu haline gelmek. Gelecekte, bugüne baktığımızda Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'nin hayata geçtiği bu anlamlı anı gururla hatırlayacağız' dedi.