Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuaip Deniz Demir, Devlet Su İşleri'nde 1980-1990'lı yıllarda teknik eleman kadrosundan memuriyet kadrosuna geçirilen binlerce işçinin teknik eleman kadrosundan kalan kıdem tazminatı ve emekli ikramiyelerinin açılan dava sonucu geriye dönük alındığını ifade etti.

ANASININ AK SÜTÜ GİBİ HELAL
Bir Türk Enerji-Sen üyesinin, işçilik döneminden kalan ikramiyeyi 2.5 yıl süren hukuk mücadelesi sonucu aldığını belirten Türk Enerji-Sen Orta Karadeniz Şube Başkanı Şuaip Deniz Demir, ''2013 yılında emekli olan mühendis bir üyemiz, emekli ikramiyesinin işçilik dönemine ait kısmını almış ancak daha sonra müfettiş kararıyla kendisine verilen bu para emekli maaşından kesilmeye başlanmıştı. Arkadaşımız bu paranın çalıştığı işçilik dönemine ait hakkı olduğunu ve kendisinden kesilemeyeceğini belirterek Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) itiraz etti ve avukatlarımız aracılığıyla SGK'ya dava açıldı.
Yaklaşık 2 buçuk yıl süren hukuk mücadelesi sonrasında açtığımız dava kazanıldı ve arkadaşımız 1984-1995 yılları arasında çalıştığı döneme ait 'anasının ak sütü gibi helal' olan ikramiye hakkını yargı yoluyla aldı. Bugün bu konudaki uygulama Maliye Bakanlığı'nın geçen yıl verdiği bir görüş ile esnetilmiş olsa da, bu mahkeme kararı aynı sorunu yaşaması muhtemel olan çalışanlar için hukuki bir altyapı niteliği teşkil ediyor. Sendika olarak çalışan ve emekli olmuş üyelerimizin haklarını, yine çalışanlardan aldığımız güçle savunmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Zerrin SOMUNCU