İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Biz Anadoluyuz projesi kapsamında Vali Osman Kaymak başkanlığında toplantı düzenlendi. İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulmasını amaçlayan projeyle 2 bin 500 öğrenci, Batman'dan Samsun'a gelecek.

DIŞLANMIŞ HİSSEDİYORLAR

Proje ile doğu illerinde yaşayan çocukların batıdaki şehirlere getirilerek, çocuklar arası kaynaşma hedeflendiğini ifade eden Vali Kaymak, doğudaki bazı kentlerde yaşayan çocukların terör etkisi altında olduğunu ve ülke sevgisi noktasında önyargıyla yetişebildiğini kaydetti. Kaymak, 'Ülkemizin birlik ve bütünlüğü açısından doğu ve batının birbirini tanıması çok önemli. Yaşadığı şehirden başka bir şehir görmemiş, köyünden dışarıya çıkmayan çocuklarımız var. Bu çocuklar ülkesini yeteri kadar tanıyamadığı için çok rahat bir şekilde terör örgütlerinin tuzağına düşebiliyor. Biz bu çocuklarla biraraya gelerek, onlara yön vermeliyiz. Oradaki bir kesim kendisini dışlanmış, ikinci sınıf vatandaş hissediyor. Bu algının yanlış olduğunu sevgimizle ve ilgimizle göstereceğiz' ifadelerini kullandı.

İLK ETAPTA 185 ÖĞRENCİ GELECEK

Batman'dan Samsun'a 2 bin 500 öğrencinin geleceğini aktaran Vali Kaymak, Batman Valiliği ile koordine içerisinde çalıştıklarını dile getirdi. Misafir çocukların Samsun'da 2 gün kalacağını aktaran Kaymak, 'Bu süre zarfında ilimizi tanımaları, ilimizin çocuklarıyla kaynaşmaları önemli. Bu konuda birçok paydaşımız var ve bir iş bölümü yapacağız. Amacın hasıl olmasına gayret etmemiz gerekiyor. Oralarda yaşadıkları travmalara karşı onları sevdiğimizi ve önemsediğimizi, bir ve beraber olduğumuzu göstermemiz lazım. 13 Ekim'de gelecekler ve 15 Ekim'de geri dönecekler, proje 6 ay sürecek ve ilk etapta 185 öğrenci ilimize gelecek' şeklinde konuştu.
Vali Kaymak başkanlığında yapılan toplantıya İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Vali Yardımcısı Sezgin Üçüncü, kurum müdürleri ve il yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Zeynep Irmak ÖCAL