Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Çiftlik Mahallesi İsmetpaşa Caddesi üzerinde Mayıs ayında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhan Ceniklioğlu (38) ile Taşkın D. (38) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Orhan Ceniklioğlu'nun sopa ile Taşkın D.'nin kafasına vurarak yaraladığı iddia edildi. Taşkın D. de Orhan Ceniklioğlu'na bıçakla saldırarak karnından yaraladı. Bıçaklı saldırıda ağır yaralanan Orhan Ceniklioğlu, kaldırıldığı Gazi Devlet Hastanesinde hayatını kaybetti. Darp sonucu kafasından yaralanan Taşkın D. de Gazi Devlet Hastanesindeki tedavisinin ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Samsun Kapalı Cezaevine gönderildi.
Taşkın D. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı. Davanın ilk duruşmasında kendisini savunan Taşkın D., araç parkı yüzünden çıkan tartışmada saldırıya uğradığını söyledi. Ölen şahsın kendisine demir çubuk ile saldırdığını ve kafasına vurduğunu ileri süren Taşkın D., 'Maktul ile inşaatlarda birlikte çalışmıştım. Kendisi ile bir sorunum yoktu. Başkası ile aramamızda çıkan tartışmanın devamında bana demir çubuk ile saldırdı. Kendisini öldürmek amacım yoktu. Cezaevinde vicdan azabı çekiyorum. Maktul elimdeki bıçağın üzerine düştü. Yaralandığını anlayınca kendisine ilk yardım yaptım. Hastaneye götürdüm. Öldürmek istemedim. Baha demir çubukla vurunca kendimi kaybetmişim' dedi.
Mahkeme heyeti duruşmaya gelmeyen tanıkların zorla getirilmelerine karar vererek, duruşmayı tanıkların dinlenmesi için 27 Aralık tarihine erteledi.