Samsun'un Terme İlçesi'nde Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (SASKİ) tarafından başlatılan yağmur suyu, kanalizasyon ve içme suyu hattı projesi son hızıyla devam ediyor. Çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şenol Kul, "Bu büyük proje ilçemizin geleceğini direkt ilgilendiriyor. Umarım kazasız belasız tamamlarız" dedi.

ALTYAPI YOKSA, ÜSTYAPI OLMAZ
Terme'de kronik hale gelen sorunların çözüldüğünü ifade eden Başkan Kul, "Terme'de devam eden alt yapı çalışmaları kapsamında eskiyen ve ekonomik ömrünü tamamlayan kanalizasyon, yağmurlama ve su boruları yenileriyle değiştiriliyor. Merkezdeki mevcut hatlar yaklaşık 35 yıl önce yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Altyapı önemli ve bir belediye için riskli hizmettir. Termeli bütün hemşerilerimizin bilmesi gereken önemli bir husus da şudur, altyapısı bitmemiş bir kent, üst yapısıyla sağlıklı bir noktaya kavuşamaz. Sağlıklı bir kentleşme için öncelikle alt yapının sağlamlaşması gerekmektedir" diye konuştu.

KALICI ÇÖZÜMLER İÇİN
Günü değil, geleceği düşünen ve kurtaran bir belediyecilik anlayışıyla çalışma yaptıklarını vurgulayan Başkan Kul, "Biz dönemi kurtaran bir belediye değil, yaptığımız çalışmalarla kalıcı hizmetler üretiyoruz. Terme'nin sorunlarını geride bırakacak kalıcı çözümler üretiyoruz. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte el ele vermiş her şey Terme için diyerek çalışmalarımızı yapıyoruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Kul, ilk etapta Atatürk Caddesi'nde başlayan yenileme çalışmaların Çarşamba, Ünye, Kocaman Caddeleri ve bağlantı yollarında devam edeceğini de hatırlatarak, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'a ve tüm Büyükşehir çalışanlarına teşekkür etti.