CHP Samsun Milletvekili Hayati Tekin, 4 Ekim Hayvanları Koruma Günü'nde hayvan haklarını TBMM gündemine taşıdı. Meclis Genel Kurulu'nda söz alan Tekin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'e hitap ederek, "İki ayaklı hayvanları insanlığa davet ediyorum. Bunların iktidarınızla birlikte arttığına da dikkatinizi çekmek isterim" ifadelerini kullandı.

BU NASIL ADALET?

Bahçesinde 13 kedi besleyen, oturduğu mahallede 3 sokak köpeğine sürekli yemek taşıyan bir vatandaş olarak tüm hayvanseverleri kutladığını söyleyen Tekin, "Ayrıca, insanlıktan nasibini almamış kah hayvana kah kadına tekme atan iki ayaklı hayvanları da insanlığa davet ediyorum. Bunların iktidarınızla birlikte arttığına da dikkatinizi çekmek isterim. Son zamanlarda yaşadığımız dramatik olaylarda hayvanlara veya kadına şiddet gösteren kişilerin karakoldan salındığına veya mahkemeye çıkartılıp salındığını müşahede etmekteyiz. Fakat tepkiler oluşunca veya medya sahip çıkıp toplumsal tepkiye dönüşünce tekrar tutuklanıp üç-beş ay hapis yattıklarını görüyoruz. Dolayısıyla ister istemiz bunlar nasıl karar, bu nasıl adalet diye soruyoruz. Ayrıca, hayvanlara hakaretin karşılığı Kabahatler Kanunu'ndan çıkartılıp hapisle, tazyikle sağlanmalı" dedi.

BAKANLIK ÇALIŞMA YAPIYOR

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül ise, hayvan haklarıyla ilgili bakanlığın çalışmalarını sürdürdüğünü belirterek, ''Bu Türk Ceza Kanunu'nun 151'inci maddesinde dört aydan üç yıla kadar hapis cezasını gerektiren bir suç. Çünkü yaşayan her canlı devlete, yönetime ve herkese emanet. Bunun şuurunda, bilincinde olarak varsa ihtiyaçlar ya da uygulamadaki eksiklikler, bu hususta bakanlığımıza düşen hangi konular varsa bunların gözden geçirilmesi hususunda çalışmamız geçen hafta itibarıyla da başladı" diye konuştu.