CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, yeni eğitim-öğretim döneminde, 620 okuldaki 5. sınıflarda uygulanacağı açıklanan yabancı dil ağırlıklı eğitim uygulamasında beden eğitimi, bilişim, müzik ve görsel sanatlar dersinin kaldırılmasına tepki gösterdi.

BÜYÜK EKSİKLİK

Müzik, beden eğitimi ve bilişim derslerini önemsiz gören zihniyeti kınadığını dile getiren Akcagöz, "Anlamadıkları, beceremedikleri ne varsa husumet besliyorlar. Sanat, müzik insan ruhunun beslenme kaynaklarıdır. İnsan, bu kaynaklardan yoksun kalırsa, eksik kalır. Bu eksiklik, zamanla araza dönüşür" dedi.

KİMSE GURUR DUYMAZ

Bu sistemin seneye bütün okullarda uygulanacağını iddia eden Akcagöz, "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarları kopmuştur' diyen bir anlayıştan, okullarda müzik derslerini kaldıran bir anlayışa geriledik. Okullarda müziği kaldırıp, eğitim müfredatını ters yüz ederseniz, üç beş sene sonra ortaya çıkacak tablodan inanın kimse gurur duymaz. Mutlu nesiller yetiştirmek istiyorsak, çocuklarımızı müzikten ve sanatın diğer dallarından koparmamalıyız. Beden eğitimi, bilişim dersi neden hakir görülür anlamak mümkün değil. Devir, bilişim devri değil mi? Görünen o ki, eğitim sistemimizin kaderi de bir kişinin dudakları arasında. Eğitimden anlamayan bir kişi eğitime şekil veriyor" diye konuştu.