Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Haberaks TV'de Sinan Sallabaş'ın sunduğu Karadeniz'in Nabzı programına konuk oldu. Başkan Üçok, çalışmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA ATTIK
İki yıldır Suluova'da önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Başkan Üçok, "İki yıldır büyük bir şevkle, halkımızın ve milletvekillerimizin büyük desteğiyle görev yapıyoruz. 2014 yılında göreve gelmeden önce, seçim süreci boyunca sorunların fotoğrafını çekmiştik. Sıkıntıları belirlemiştik. Önemli gördüğümüz sıkıntılardan birisi kentleşmeydi. Çarpık bir kentleşme, imar sorunları vardı. Bunun yanında göç sorunu vardı. Son 10 yıldır göç veren bir ilçe halini almıştı. Bunu ortadan kaldırıp ilçemizi yeniden bir cazibe merkezi haline dönüştürmemiz gerekiyordu. Şehrin yeni bir imar planına ihtiyacı vardı. 6 ay gibi kısa bir sürede imar revizyonu yaptık. Yeşil alanları çoğalttık, yolları genişlettik, okul alanları, hastane alanları ve kamu binalarıyla ilgili arsa sorunlarını çözdük. Zaman geçtikçe daha iyi anlaşılacak imar planlaması yaptık" diye konuştu.

EN BÜYÜK İKİNCİ TESİS
İlçede işsizliğin de önemli sorunlar arasında bulunduğunu ifade eden Başkan Üçok, "Suluova'nın iki tane organize sanayi bölgesi var. Bu bizim ölçeğimizdeki ilçelere çok da nasip olacak bir durum değil. Şu an bu OSB'de yeni yatırımcılar yer ediniyor. Bizler yatırımcılara fırsat verecek çalışmaları gerçekleştirdik. Ayda ortalama iki yatırımcıya yer tahsisi yapıyoruz. Hatta buraya gelirken yine iki yatırımcıya tahsis yapıldığını öğrendim. Burada Avrupa'nın en büyük ikinci et entegre tesisini mayıs ayında hizmete açıyoruz. Yatırım yapan firmaya teşekkür ediyorum. Yıllık 100 bin büyükbaş hayvan kesecek. tam kapasite ile üretim yaptığında 500 kişiye istihdam sağlayacak. Suluova'yı böylesine büyük bir yatırımla buluşturduk, vekillerimizin de katkılarıyla. Bu, ilçe ekonomimize büyük katkı sağlayacak" dedi.

NECDET UZUN'A ZİYARET...

Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok ve ekibi, Haber Medya'yı ziyaret etti. Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ile görüşen Üçok, bir süre sohbet etti.

Barış BUDANOĞLU