Vatandaşların huzur ve güven ortamının devamının sağlanması, çocukların etkilenebileceği her türlü zararlı faktörlerden uzak tutulması, güvenli bir eğitim-öğretim hayatı sürdürmelerinin sağlanması için okulların giriş ve çıkışlarının denetim altına alınması amacıyla 'Çocukların Korunmasına Yönelik Denetim Uygulaması' çeşitli emniyet tedbirleri alındı.
Tedbirler kapsamında, okul servis araçları ve şoförlerinin, okul çevresinde okulla ilişkisi bulunmayan şüpheli şahısların denetimi ile okul çevreleri yakınındaki yer alan park ve bahçeler, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri satışı yapılan yerler, içkili yerler, iddaa ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet ve oyun salonları yerleri denetlendi.
Eğitim-öğretim döneminin başlaması ile birlikte yapılan uygulamaları yerinde denetlemek üzere Emniyet Müdürü Selami Yıldız Seyhan ilçesinde bulunan İMKB Anadolu Lisesine giderek okul çevresindeki görevli polisleri denetledi. Denetleme sırasında okul bahçesinde bulunan öğrenciler ve öğretmenler ile görüşen Yıldız, çocukların korunmasına yönelik denetim uygulamaları hakkında bilgilendirme yaptı.

Yıldız, İMKB Anadolu Lisesi ve çevresinde denetlemede bulundu