Öğretmenevi'nde, 'Camiler ve Din Görevlileri Haftası' nedeniyle 'Din Görevlilieri ile Dayanışma ve Vefa' programı düzenlendi.
Yemekli programa, Kaymakam Ali Sırmalı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç, Tarım Gıda ve Hayvancılık İlçe Müdürü Recep Özbudak, AK Parti İlçe Başkanı Metin Örkçü, MHP İlçe Başkanı Ahmet Kabaklı ve din görevlileri ile basın mensupları katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programda konuşan Müftü Sait Emin Arvas, 'Cami kültürüyle yetişen Müslümanlar caminin varlığını ve ezan sesini hayatının olmazsa olmazı olarak görür. Caminin asıl misyonunu din görevlileri olarak yeniden ihya etmemiz lazım. Bütün sıkıntılarına rağmen cami görevlimiz bulunduğu köyde, mahallede herhangi bir sorun oluştuğunda akla gelen ilk isim olmalı. Din görevlilerinin emekliliği olmaz. Ancak rahmetle biter. Hocalarımıza çok büyük görevler düşmektedir. Oturduğu yerde, camide her yerde danışılan, ilgili kişi olmalıdır. Emekli olduktan sonrada bu görevi bitmez. Bugüne kadar bu misyonun üstlenilmemesi nedeniyle bunun sıkıntısını yaşadık'dedi. Ardından 'camiler ve din görevlileri' konulu sinevizyon gösterisi izlendi. Din görevlileri, ilk kez düzenlenen bu organizasyondan dolayı emeği geçen yetkililere teşekkür etti.

Edremit Müftüsü  Sait Emin Arvas: