ASKON Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, 6-7 Ekim olaylarının yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptı. 6-7 Ekim olaylarında yaşananların 15 Temmuz darbe kalkışmasının bir halkası olduğunu belirten Altaç, 6-7 Ekim olayları ile bölgede tam bir kaos ortamı oluşturulmak istendiğini ifade etti. 6-7 Ekim olaylarında şiddet gösterilerine katılanların, kendilerinden farklı düşünen insanlara ve iş yerlerine saldırdığını anlatan Altaç, 'İzinsiz gösterilerde en fazla zarar gören illerin başında Diyarbakır geliyor. Bu olaylara da Diyarbakır üzerinden büyük oyunlar oynandı. Bu acı olaylarda Yasin Börü'nün şahsında birçok insanımız vahşice katledildi. Özellikle Diyarbakır'da çok acı hadiseler yaşandı. Halkımız teröre hiçbir zaman müsaade etmedi ve bundan sonraki süreçte de müsaade etmeyecek. 6-7 Ekim olayları anlık gelişen değil planlı bir eylem oldu ve ağır sonuçları oldu. Yaşanan şiddet olayların da öldürülen insanların hepsi de Kürt idi. Yaşananlar Kürtlerin inançlarına ve değerlerine yönelik bir bastırma hareketiydi' dedi.

'Halkımız terörün gerçek yüzünü gördü'
6-7 Ekim olaylarının bölgede halka yönelik önemli bir ders olduğunu ve bundan sonra insanların terörün gerçek yüzünü gördüğünü dile getiren Altaç, şunları kaydetti:
'Halkımız nasıl ki 15 Temmuz'da Türkiye'deki darbe girişimi birliktelik ruhunun kazanmasını gerçekleştirdiyse 6-7 Ekim olaylarında da gerçeklerin farkın vardı ve bunlara prim vermedi. Bunun nedeni de geçmişte yaşanan acı tecrübeydi. Milletin bu yanlışları görerek devletin yanında olduğunu gösterdi. Bir kez daha bu olaylarda yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet ailelerine sabır ve metanet diliyorum.'