Konak'ta, Cumhuriyet'in 94'üncü yıl dönümü kutlamaları kapsamında 24 Ekim Salı günü başlayacak şenlikler hafta boyu sürecek. İlki Agora Parkında gerçekleştirilecek kutlamalarda şenlik alanına dönüştürülecek parkta çocuklar, hem Cumhuriyet'e ve Atatürk'e olan sevgilerini gösterecek hem de eğlenceli aktivitelerle coşku dolu bir gün geçirecek.
İkiçeşelik'te yer alan Agora Parkında saat 15.00'de başlayacak kutlamalarda yüz boyama, dans gösterisinin yanı sıra miniklere günün anısına çeşitli hediyeler de sunulacak. Şenlik programı, 25 Ekim Çarşamba günü Şenel Aksu Parkında, 26 Ekim Perşembe günü Güzelyalı'daki Fuat Göztepe Parkında ve 27 Ekim Cuma günü Hatay'daki Kılıçreis İhsan Alyanak Parkında devam edecek.
Hafta içi günlerde parklarda yaşanacak Cumhuriyet coşkusu hafta sonu ise tiyatro salonlarında devam edecek. 28 Ekim Cumartesi ve 29 Ekim Pazar günü Ali Beyat'ın yazıp Yönettiği 'Yaşasın Cumhuriyet' isimli tiyatro oyunu çocuklarla buluşacak. 28 Ekim Cumartesi günü saat 13.00'de Güzelyalı Kültür Merkezinde, 29 Ekim Pazar günü ise saat 15.00'de Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesinde sahnelenecek oyun ücretsiz izlenebilecek. Cumhuriyet değerlerinin konu edildiği 'Yaşasın Cumhuriyet' oyununa ve parklarda gerçekleşecek Cumhuriyet Bayramı şenliklerine tüm çocuklar davetli olduğu bildirildi.

Konak’ın parkları Cumhuriyet coşkusuyla dolacak