İlk olarak kız yurdunu ziyaret eden Ürkmezer, burada KYK İl Müdürü Kadir Öztürk ve İdarecilerden bilgi aldı. Ürkmezer, Safranbolu'da açılacak olan modern 508 kişilik kız öğrenci yurdunun ilçeye hizmet vereceğinden dolayı mutlu olduklarını söyledi.
Ürkmezer, ' Devletimizin öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almalarını sağlamak amacıyla yaptığı yurtlardan biri olan Ayşe Ana Kız Öğrenci Yurdunu ziyaret ettik. Karabük ve Safranbolu eğitim anlamında iç içe geçmiş bir eğitim merkezi. Biz de ilçemizdeki her türlü eğitimi alt yapı olarak destekliyoruz. Devletimizin imkanlarıyla bundan sonra da ilçemize gelen öğrencilerimizin en iyi şekilde eğitim almaları için elimizden geleni yapacağız. Ben bu vesile ile başta bu hizmeti ilçemize kazandıran hükümetimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ''dedi.
Ürkmezer daha sonra Meşeli Boğaz Muharrem Yalın Yatılı Erkek Kur'an Kursunda eğitim gören öğrencileri ziyaret etti. Burada çocuklarla bir süre sohbet eden Ürkmezer, Kur'an Kursunu gezdi ve verilen eğitim hakkında İlçe Müftüsü Hasan Güneş'ten bilgi aldı.

Ürkmezer, kız öğrenci yurdu ve Kur’an kursunda inceleme yaptı