Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, hükümetin kamu lojmanlarıyla birlikte tarım ve turizm arazilerini de satışa çıkardığını ve bu durumun, bütçenin iflası anlamına geldiğini savundu.

MEMLEKET FAKİRLEŞİYOR

Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerine ait olan ve 10 yılını doldurmuş bulunan kamu lojmanlarının satılmasına dönük çalışmanın başlatıldığını dile getiren Akcagöz, "Son 15 yılda devlete ait ne varsa sattılar. Şimdi de elde kalanları satıyorlar. Müflis tüccar gibiler. Çalışkan hükümet, aklı başında politikalarla, memleketi kara geçirir. Bunlarsa, evdeki halıları satmaya başladılar. Bunun zararını millet olarak hepimiz çekiyoruz, çekeceğiz. Ne tuhaftır ki, kendi şahsi servetleri arttıkça memleket fakirleşiyor. Çoluk çocukları, gemicik zengini oldukça, milletin dara düşüyor. Burdan çıkan sonuç şudur. AKP hükümetlerinin temel amacı, bireysel kalkınmayı sağlamaktır. Parti unvanındaki kalkınma, işte bu bireysel kalkınmayı işaret ediyor. Yoksa, milletin hali ortada" dedi.

15 YILDIR YAĞMA EKONOMİSİ

Belediye ve mücavir alan sınırları içinde kalan belediyeye ait hazine arazilerinin satılmasının, bu arazilerin birilerine peşkeş çekileceği ihtimalini de gündeme getirdiğini dile getiren Akcagöz, "15 yıldır yaşamış olduğumuz, yağma ekonomisidir. Bu süreç başka türlü açıklanamaz ya da adlandırılamaz. Satmaya bir şey kalmadığında ne yapacaksınız? Şimdi, satışa çıkarılacak olan taşınmazların takibini iyi yapmak gerek. Bu taşınmazlara gözünü kestirenler olabilir. Bu taşınmazları, yok pahasına ele geçirmek isteyenler olabilir. Devleti idare edenlerin görevi, eldeki avuçtakini satmak değildir. İş bu raddeye geldiyse tehlike büyük demektir. Vatandaşa hizmet götürmeye gelince olmayan para, yazlık saray yaptırırken var. Bunların bütünü, ekonominin çöküşü emareleridir. Vatandaşa, yastık altındaki altınları çıkarın çağrısıyla ekonomi dengede tutulamaz. Allah memleketimizi beceriksiz yöneticilerden ve daha kötü ekonomik felaketlerden korusun" diye konuştu.