AK Parti Grup Başkanvekili Turan, AK Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider ile TBMM'de basın toplantısı düzenledi. Turan, terbiye dışı yaklaşımı kınadıklarını söyleyerek, 'Çanakkale, Cumhuriyetimizin önsözü, milli şuurun başkenti, Çanakkale Mustafa Kemal'in tarih sahnesine çıktığı özel bir yer. O yüzden Çanakkale'nin bir huzur, tarih kentinin böyle bir talihsiz olayla anılmış olması mahcubiyet vesilesidir' ifadelerini kullandı.
CHP Meclis üyelerini de Belediye Başkanı Gökhan'ı uyarmadıkları için eleştiren Turan, 'Başkanın bu fotoğrafı maalesef hem Çanakkale'yi hem de bizleri üzmüştür. Kendi partisinin CHP olmasına rağmen HDP'nin barajı geçmesinden sonra pilav dağıtması, Güneydoğu'da kayyum atanan belediyelerle kardeşlik protokolü yapıp, 'o belediyelerin arkasındayım, kayyumun karşısındayım' demesi, AK Parti Kadın Kolları'nın sahilde lokma dağıtırken zabıtalarca engellenmesi gibi birçok fotoğrafı olmuştur. Artık Başkan Çanakkale'ye yük olmaya başlamıştır. Çanakkale CHP teşkilatına, Çanakkale'deki kamuoyuna da, Türkiye'ye de yük olmaya başlamıştır. CHP Genel Merkez Yönetimi'nin, Sayın Kılıçdaroğlu'nun bu konuda hassas olmasını talep ediyorum. Kadına karşı şiddettir, seçilmişe karşı şiddettir, bir toplantıyı sabote etmektir, bırakın belediye başkanını hiçbir dernekte, vakıfta olmaması gereken bir görüntüdür' şeklinde konuştu.
Turan, şöyle konuştu:
'Her türlü konuda basın açıklaması yapan, gündeme en sert haliyle meseleleri taşıyan kadınlarla ilgisi olan, hassasiyeti olan derneklerin sessiz kalmaları bizi üzen diğer taraftır. Eğer bu toplantıyı AK Parti'li belediye yapmış olsaydı, bir AK Parti'li Belediye Başkanı seçilmiş CHP'li kadın meclis üyesine karşı bu denli hadsiz söylemde bulunsaydı, Türkiye'de hangi kadın dernekleri ayağa kalkacaksa, aynı kadın derneklerinden ideolojisiz, partisiz meseleye yaklaşılmasını ve kadına karşı şiddete 'dur' demesini talep ediyoruz. Şehre yük olan, şehrin imajını bozan, huzur kenti Çanakkalemize her gün talihsiz bir olay yaşatan Sayın Başkana karşıda vekilimizle birlikte bir TL'lik bir tazminat davası açmayı görev biliyoruz. CHP kadın milletvekillerinin olaya el koymasını, olaya hassasiyet göstermesini bekliyoruz.'
Gider, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ın ruhsal durumunu Belediye Meclis toplantısında gösterdiğini belirterek, 'Biz burada yaptığı hareketi kınıyoruz. Tüm Türkiye'nin önünde özür dilemesini bekliyoruz. Her zaman yaptıkları usul gibi, önce özür dileyip, sonra da yaptıkları hareketi hoş gösterircesine sebepler sıralayarak özür beklemiyoruz, yaptıkları hareketin tamamen yanlış olduğunu, tek müsebbibin kendileri olduğunu kamuoyu ile paylaşmaları gerektiğini düşünüyoruz' diye konuştu.

AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan: