6-7-8 Ekim olaylarının 3. yıldönümünde konuyla ilgili bir açıklama yapan AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, '6-7-8 Ekim 2014 tarihlerinde Kobani bahane edilerek HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın talimatıyla 35 ilde gerçekleştirilen olaylarda 2 polis şehit olmuş, 31 kişi hayatını kaybetmiştir' dedi. Şer odaklı güçlerin bir araya gelerek devleti zora sokmak ve halkın huzurunu bozmak için birçok oyun sahnelemeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Soğanda, 'FETÖ, PKK, İŞİD gibi birçok terör örgütü devletimizi zora sokmak için önce birçok kirli oyun, Gezi Parkı olayları, ardından 6-7-8 Ekim olayları, daha sonrasında birçok komplo girişimi ve en nihayetinde ise 15 Temmuz darbe girişimini bu halka yaşattı. 6-7-8 Ekim olaylarında Kobani'nin DAEŞ tarafından işgali bahane edilerek HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş tarafından sokağa çıkın talimatı verildi. PKK, DAEŞ ve FETÖ el ele vererek şehirlerimizi, ilçe binalarımızın neredeyse tamamı yakılıp yıkıldı. İnsanlarımız şehit edildi. Özellikle camilerimiz, medreselerimiz, Kur'an kurslarımız ve Kur'an-ı Kerim'ler yakıldı. Ayrıca onlar gibi düşünmeyen kesimlerin iş yerleri yakılıp yıkıldı. Şehrimizin içler acısı hali maalesef ki gözlerimizin önünden gitmiyor' ifadelerini kullandı.
PKK yandaşlarının özellikle bu tarz olaylarda Müslümanlar için kutsal olan zaman dilimlerini seçtiğini belirten Soğanda, Van'da son olarak parti binalarına yönelik saldırının da Kurban Bayramı'nın birinci günü yapıldığına dikkat çekerek şunları kaydetti:
'6-7-8 Ekim olaylarının yaşandığı gün hatırlanacağı üzere Müslümanlar için büyük bir maneviyatı olan Kurban bayramıydı. Onlar gibi düşünmeyen iş adamlarımızın iş yerleri yakıldı. Daha bu olayların üzerinden 2 yıl geçmişken yine terör örgütü ve yandaşlarının Van üzerinden büyük emelleri olduğunu görüyoruz. Kurban Bayramı'nın ilk gününde yine parti il binamıza bombalı araçla saldırı yapıldı ve 400'e yakın iş yeri ve ev yıkıldı. 6-7-8 Ekim olaylarında olduğu gibi devletimiz il binamıza yönelik bombalı saldırının ardından da halkımızın terörden doğan zararlarını karşılayarak mağduriyetlerini giderdi. Ülkemiz ve Vanımız üzerinde oynanan kirli oyunların halkımız farkındadır. Şer odaklı güçlere karşı her zaman omuz omuza milli mücadelemizi sürdüreceğimizi belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşüncelerle 3 yıl önce yaşanan 6-7-8 Ekim olaylarının bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum.'