Dünyada her yıl Ekim ayının ilk haftası kutlanan Emzirme Haftası kapsamında Zeytinburnu'nda bulunan Süleymaniye Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde etkinlik düzenlendi. Yeni doğum yapan ve bebekli annelerin katıldığı etkinlikte hastanenin Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Serdar Cömert, kadınları bilgilendirdi. Cömert, 'Anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu' diye konuştu.

En iyi besin anne sütü
Seminerde anne sütünün önemine ilişkin konuşan Doç. Dr. Serdar Cömert, 'Anne sütü bebeklerimiz için çok önemli. Anne sütü bebeğin tüm besin ihtiyaçlarını karşılayan eşi benzeri bulunmayan bir besin kaynağı. Normal ve erken doğan tüm bebekler için en ideal besin kaynağı aynı zamanda. Özellikle ilk bir hafta içerisinde bebekler anne sütünü aldıklarında pek çok hastalıktan korunmuş oluyorlar. Yine anne sütü alan bebeklerin çok daha iyi büyüdüklerini, zeka gelişimlerinin de çok iyi yönde geliştiğini biliyoruz. Anne sütünün içerisinde bulunan çok sayıda antikor ve canlı hücreyi de alıyorlar. Kış ayları da yaklaşırken anne sütü enfeksiyon açısından çok önemli bir koruyucu' ifadelerini kullandı.

'Emzirmeyi herkese öneriyorum'
Erken doğum yapan Remziye Karakoca, 'Emzirme haftası olduğu için geldim. Benim çocuğum erken doğdu, 26 haftalıkken. 4 buçuk ay kuvözde kaldı, o süre içerisinde sütümü hastaneye getiriyordum. Emzirmeye başladıktan sonra anne sevgisini daha fazla almaya başladı. Emzirmeyi herkese öneriyorum' dedi.

Emzirme Haftası’nda bebekli annelere seminer