Bitlis'ten gelen heyeti Borçka Karagöl'de karşılayan Belediye Başkanı Aslan Atan, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Başkan Atan, öğrenci gurubuna Gölde tulum ve akordeon eşliğinde tekne turu ile müzik ziyafet çekildi. Artvin Belediye başkanı Mehmet Kocatepe ise projenin önemine dikkati çekerek 'Anadolu'nun her hücresinin bir başka hücreyle yaşam bağı kurması anlamına gelen 'Biz Anadoluyuz' projesi, İçişleri Bakanlığımızca çok doğru, yerinde hayırlı sonuçlara vesile olan bir proje oldu. Bu proje kapsamında Artvin ile Bitlis bu işin uyguladığı örnek iki il oldu' ifadelerini kullandı.
Birlik ve beraberliğin önemini de değinen Kocatepe, 'Bu zor coğrafyada ancak birbirimize yaslanarak ayakta durabiliyoruz. Ayrımız gayrımız olmaz. Devletimiz istedi ki çocuklarımız Anadolu'nun güzellikleri görsün, birbirini tanısın, sevsin ve bu güzelliklere düşmanımızın göz dikmesine müsaade etmesin' diye konuştu.
Öğrencilere Bitlis'den Artvin'e gelmeleri için eşlik eden kafile başkanı ve Rehber Öğretmen Ayhan Taşdemir Artvin insanının kendilerine karşı gösterdikleri ilgiden çok memnun kaldıklarını dile getirerek 'Programımızın ikinci günündeyiz. Artvin'in güzelliklerini gördük, insanların sıcaklıklarını gördük. İlgi ve alakalarından dolayı teşekkür ederiz. Bakanlığımıza da proje için teşekkür ederiz. Valimiz Artvin'de bizi iyi bir şekilde karşıladı, öğrencilerimizi ağırladı, sohbet etme imkanı oldu' dedi.

Bitlisli öğrenciler Borçka Karagöl’ü ziyaret etti