Samsun Canik Belediyespor Başkanı Ercan Bayrak, Avrupa kupalarına katılma hedefini başardıkları için gurur duyduklarını söyledi. Başkan Bayrak, "Belediye Başkanımız Osman Genç'in yoğun gayretleriyle takımımız tarihinin en başarılı yılını geride bıraktı. Önümüzdeki yıl daha güçlü ve rotasyonu çok bir kadro kuracağız" dedi.

EN BAŞARILI SEZONU

Bilyoner.com Kadınlar Basketbol 1. Ligi'nde normal sezonu 7. sırada tamamlayarak önümüzdeki sezon için Avrupa kupalarına katılma hakkı elde eden Samsun Canik Belediyespor'da bunun mutluluğu yaşanıyor. Başkan Ercan Bayrak ve Basketbol Şube Sorumlusu Zafer Şimşek, geride kalan sezonu değerlendirdi. Başkan Ercan Bayrak, "2015-2016 sezon başlamadan önce hedefimizi Avrupa kupasına katılmak olarak belirlemiştik. Sezon sonunda da bu hedefe ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 4 yıldır Süper Lig'de oynayan takımımız bu yıl en başarılı sezonunu geçirerek hem play-off müsabakalarına kaldı hem de Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etti" diye konuştu.

BAŞKAN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Başkan Bayrak, "Bu başarıyı sağlamamızda Onusal Başkanımız ve Canik Belediye Başkanı Osman Genç'e, Başantrenör Mehmet Can Öztürk'e, yönetim kuruluna, Basketbol Şube Sorumlusu Zafer Şimşek'e, oyunculara ve tüm çalışanlara teşekkür ediyorum. Bilindiği üzeren hocamız Mehmet Can Öztürk'le sözleşmemiz bitti. Şu anda kendisiyle görüşüyoruz. Belediye Başkanımız Osman Genç'le de konuşarak ileriye dönük kararı vereceğiz. Yeni sezon öncesi ilk olarak hoca konusunu belirleyip, ardından transferlere başlayacağız. İç ve dış transferde ilk olarak kulüp olarak gerekli toplantılarımızı yapıp, yeni sezonun yol haritasını belirleyeceğiz" dedi.

EN AZ 6 YABANCI OYUNCU

Önümüzdeki yıl Avrupa kupası da oynanacağı için daha geniş bir kadro kurulacağını vurgulayan Başkan Bayrak, "Avrupa kupası için bu sezonki kadrodan daha kaliteli oyuncularla kurulu hem de sayısı fazla olan bir kadro kuracağız. Avrupa için ekstradan iki tane maliyeti düşük oyuncu almayı planlıyoruz. Önümüzdeki sezon Avrupa kupası takımımızı yıptaracaktır. Çünkü uzun seyahatler yapacağız. Örneğin bu yıla gibi önümüzdeki sezon da ligde 4 yabancı oynayacaksa, biz 4+2 yabancı oyuncu alacağız. Bu sayede de hem rotasyonu geniş hem de Avrupa, lig ve Türkiye Kupası'nı rahatlıkla görütebilecek bir kadro kurmuş olacağız" diye konuştu.

OLUMLU TEPKİLER ALDIK

Basketbol camiasından çok olumlu tepkiler aldıklarını da belirten Başkan Bayrak, şöyle tamamladı: "Camiadan çok olumlu tepkiler aldık. Biz ve İstanbul Üniversitesi'nin çok başarılı olduğunu söylüyorlar. Tüm basketbol camiası bizim bütçemize oranla oldukça başarılı olduğumuzu vurguladılar. Bununla birlikte bütcesi bizden kat kat büyük olan Beşiktaş, Adana ASKİ ve Yakın Doğu Üniversitesi gibi takımları geride bıraktık. Sezonu da oyuncu değişikliği yapmadan başladığımız kadroyla bitirdik. Önümüzdeki yıl ile ilgili de ilerleyen günlerde her şey netlik kazanacak. Samsun'u, Avrupa kupalarında temsil edecek olmanın heyecanı ve gururunu yaşıyoruz."

Röportaj: Selçuk KAYA

BÜYÜK SALON OLABİLİR...

Basketbol Şube Sorumlusu Zafer Şimşek, önümüzdeki yıl Avrupa kupası maçlarını büyük salonda oynayabileceklerini söyledi. Belediye Başkanı Osman Genç'le de görüşüp karar vereceklerini söyleyen Şimşek, "Hasan Doğan Spor Salonu 600 kişilik. Özellikle Avrupa kupası maçlarını daha büyük salonlarda oynayabiliriz. Bunun için Belediye Başkanımız Osman Genç'in de görüşünü alıp karar vereceğiz" dedi.

TAKDİR TOPLADI...

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Harun Erdenay başkanlığında gerçekleştirilen sezon sonu değerlendirme toplantısına katılan Bayrak ve Şimşek, tüm takımlardan olumlu tepkiler aldıklarını ifade etti.