Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu'na katılmak için Arjantin'den Tekirdağ'a gelen Laura Marcos, Müzik kutusu adını verdiği eseriyle ilgili açıklamalarda bulundu.
'Burada olmamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum'
Tekirdağ'da bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu ifade eden Marcos, '3.'sü düzenlenen bu güzel etkinliğe katılmak için Arjantin'in Başkenti Buenos Aires'ten geldim. Şu ana kadar her şey yolunda gidiyor. Birkaç gün içinde eserimi tamamlayıp Tekirdağ halkının beğenisine sunmayı amaçlıyorum. Burada olmamı sağlayan herkese teşekkür ediyorum.' dedi.
'Eserimi çocuklara ve çocukluk anılarını şimdiye taşıyan yetişkinlere ithaf ediyorum'
Eseriyle ilgili bilgi vererek sözlerine devam eden Laura Marcos,'Eserimde geleneksel dansçıların aksine eski atlıkarıncalarda bulunan kabriole benzeri bir müzik kutusu düşüncesinden yola çıktım. Üzerine bir dansçı koymak yerine ben bir at figürü koydum. Hem atın şaha kalkmış hareketi hem de çocukların yüksekliğinde bir iş yapmak istedim. Eserimi çocuklara ve çocukluk anılarını şimdiye taşıyan yetişkinlere ithaf ediyorum.' ifadelerini kullandı.
Süleymanpaşa sahil marinada 15 Eylülden beri devam eden 3. Bisanthe Taş Heykel Sempozyumu 15 Ekim tarihinde düzenlenecek kapanış ve sergi açılış töreni ile sona erecek.

Arjantin Marcos, “Müzik Kutusu” tanıttı