İçişleri Bakanlığınca hayata geçirilen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Muş'tan Muğla'ya gelen 194 öğrenci ve beraberindeki 13 öğretmen, Marmaris'te Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma gemisi TCSG Umut'u gezdi.
Uçakla Muş'tan Muğla'ya gelen öğrenciler, Marmaris'te beş yıldızlı bir otele yerleştikten sonra Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulunda kardeş okul imza törenine katıldılar.
Şehit Nedip Cengiz Eker İmam Hatip Ortaokulu ile Milli Eğitim Vakfı Muş Fatih Ortaokulu arasındaki kardeş okul anlaşmasından sonra öğrenciler Marmaris Cruise Port Limanı'nda bulunan Sahil Güvenlik TCSG Umut gemisine gitti.
Muğla Valisi Esengül Civelek, Muş Vali Yardımcısı Kadir Okay, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanı Albay Oğuz Bavbek, TCSG Umut gemisi Komutanı Binbaşı Umut Yavaş, protokol üyeleri ile birlikte öğrencileri geminin lumbarağzında bekledi.Muşlu öğrencilerin çiçek takdim ettiği Vali Civelek, çocuklara hitaben yaptığı hoşgeldin konuşmasında, 3 günlük gezi programında yeryüzü cenneti olarak tanımlanan Muğla'da tarihi kültürel yerleri gezeceklerini ve eşsiz doğal güzellikler yaşayacaklarını söyledi.
Öğrencilerin Muğla'ya yaptıkları bu gezide en önemli şeyin arkadaşlığın, dostluğun, kardeşliğin pekiştirilmesine vesile olacağını belirten Civelek, 'Muş ile Muğla arasında gönül köprüsü kurulmasına güçlü gönül bağları oluşmasına katkı sağlayacak.' dedi.
Civelek, gezi boyunca çocuklarla birlikte olmaya çalışacağını kaydederken, 'Sevgili çocuklar, 3 günlük gezi programı sonrası gönülleriniz de bir Muğla, zihinlerinizde çok güzel anılarla memleketinize dönmenizi arzu ediyorum. Bunun içinde hoşça keyifli vakitler geçirmenizi diliyorum. Bir arada olacağız beraber olacağız, ailelerinize benden gönül dolusu sevgiler selamlar iletmenizi istiyorum.' diye konuştu.Muşlu öğrenciler öğretmenler ve gemide subayların mihmandarlığı eşliğinde milli imkanlarla ve Türk mühendislerince İstanbul'da yapılan Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı TCSG Umut arama kurtarma gemisini gezdi.Öğrencilere ilk önce gemi hakkında ve güvenlik hakkında brifing verildi. Daha sonra gruplar halinde öğrenciler gemiyi gezerek incelediler.
Gemiye girererken öğrencilere gemi şapkası hediye edildi. Gemi içinde yapılmış keklerden ve içeçekler ikram edildi. Gemiden ayrılan öğrencilere sahil güvenlik armalı küçük hediyeler verildi.
Gemi ziyaretinden sonra öğrencilere Grand Yazıcı Turban Otel'de Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen OLİ programına katıldı. Programın ardından yürüyüş yapan öğrencilere havai fişek gösterisi sunuldu.
İçişleri Bakanlığınca düzenlenen 'Biz Anadoluyuz' projesi kapsamında Muş'tan Muğla'ya gelen 194 öğrenci ile beraberindeki 13 öğretmen, 3 gün boyunca Marmaris ve Muğla'daki tarihi ve turistik bölgeleri gezecek.